Tar kristendomsdebatten til Bergen

This content has been archived. It may no longer be relevant

Torsdag kveld er det klart for «Den Hellige Uenighet» på Det Akademiske Kvarter, og da er det religion som står i fokus for debatten.

– Det er i utgangspunktet en kristendebatt som vi ikke ser så mye at andre debattforum tar, som vi i Studentersamfunnet syns er litt viktig å se på. Fordi kristen-Norge er veldig splittet og det er veldig mange forskjellige grupper og menigheter rundt omkring i landet, er det interessant å bringe dem sammen i Bergen og se på hva som skiller dem fra hverandre, sier Andreas Bekkevold Bakke under intervjuet i studio hos Studentmorgen.

Tar med biskopen

Med seg for å debattere har de hentet inn fire forskjellige, men kristne mennesker som skal diskutere og delta i debatten. En av dem er biskopen i Bjørgvin, Halvor Nordhaug.

– Vi har vært så heldige å få med biskopen som skal representerer den norske kirke, men så har vi også hentet inn blant annet Sara Elisabet Moss, leder for Norges Kristelige Studentlag, for å få et litt annet synspunkt på saken.

– Ett av spørsmålene som vil bli tatt opp i kveld er hvordan det er å være kristen i Norge nå, hvordan tror du det er?

– Jeg syns det er veldig interessant, kanskje spesielt når jeg er i studentmiljøet nå. Nå er det ikke lenger så mange som går i kirken, men som synes de er kristen. Og jeg syns det er en litt interessant problematikk at man syns man selv er kristen, mens noen andre kristne mener man ikke er en fullverdig del av det kristne fellesskapet. Så det skal vi høre mer om i kveld.

 

Hele intervjuet kan du høre her:

[audio:https://srib.no/wp-content/uploads/2013/10/Den-Hellige-Uenighet.mp3]

Hvordan blir det om hundre år?

Juleavslutninger fra 1-10. klasse kjenner mange til, hvor man drar til kirken og har eget arrangement med skolen og klassen. Mange drar også i kirken når det nærmer seg juletider eller tar tiden på julaften, men det er også mange som ikke lenger tar turen til kirken.

– Er dette noe som bare er blitt vanlig fordi det har utviklet seg sånn, det å ikke dra i kirken i juletider?

– Vanskelig å si, jeg håper vi får svar på det i kveld. Mye kommer kanskje av at mange vil kalle seg kristne, men ikke føler de passer helt inn i den norske kirke lenger.

Bekkevold Bakke tror også at de siste årenes utvikling har hatt mye og si.

– Kristendommen i Norge står ved et veiskille på mange måter, vil jeg si. Kirken og staten er jo nå adskilt, og hvor kristent Norge skal være nå er et hett tema.

 

Ønsker du å få med deg debatten «Den Hellige Uenighet» i kveld, så vil den være å finne på kvarteret i Storelogen, klokken 18:00 til 20:00.

Anbefalte artikler