Video: William Hut med nytt album

This content has been archived. It may no longer be relevant

Bergensstemmen som er mest kjent for låten “Take It Easy”,  er for tiden aktuell med sitt syvende album “April Sky”. Albumet ble lansert for to uker siden.

Huts nye album har til nå høstet terningkast 5 i Bergens Tidende. Det trekkes paralleller mellom dette og albumet “Days To Remember” fra 2004.

– Det er jo egentlig naturlig også fordi det er jo et album som er litt mer sånn  roots/folk/country-inspirert og det var et album for ti år siden som var i samme gate. Det var litt bevisst at det skulle være sånn.

– Kanskje om ti år til så slipper jeg et nytt country-album, ler Hut.

Videointervju

Se intervjuet & William Hut fremføre “I Will Lay Me Down”. Sangen begynner 06:15.

Hut fikk sitt store gjennombrudd med singelen “Take it easy” fra albumet Nightfall, som skiller seg noe fra det ferske albumet.

Hvilket forhold har du til denne tiden nå?

– Når jeg ser tilbake? Tiden går jo så veldig fort nå. Jeg hadde jo veldig mye suksess med utgivelsene i akkurat den perioden der, så da går ting så veldig fort. Når jeg ser tilbake åtte år senere så virker det veldig lenge siden.

Hvilke av stedene hvor du har spilt er den beste konsertarenaen her i Bergen?

– Ole Bull Scene tror jeg jeg vil si. […] Hulen kommer på en god annenplass, men det er jo helt forskjellige typer konsertlokaler. Hvis du skal tenke på rockeklubb så er det Hulen – der vokste jeg på en måte opp som så mange andre.

Poor Rich Ones

Før William Hut satset fullt på solokarriere i 2001, spilte han i rockebandet Poor Rich Ones, som turnerte i Storbritannia og USA i sin storhetstid.

– Vi spilte så ofte på Hulen at jeg rett og slett ikke har noen oversikt over det engang.

I 2002 ble bandet lagt på is, etter å ha holdt det gående siden 1989.

– Når du har holdt på veldig lenge, så går det som det pleier å gå med et band stort sett – du gir deg. I grunnen er det litt trist når man går hvert til sitt.

William Hut spiller intimkonsert på Madam Felle i kveld, torsdag 6. mars 2014.

Anbefalte artikler