Studentmorgen feirer kvinnedagen!

This content has been archived. It may no longer be relevant

Det er tirsdag, det er 8. mars og det er kvinnedagen. Dette har selvfølgelig tirsdagsteamet Odd, Marie og Lars fra Studentmorgen feiret! Med gjester som Frøkenklubben, en samtale med Hanne Marie Johansen fra Senter for kvinne- og kjønnsforskning og en helt egen kvinnequiz, satt Studentmorgen fokus på kvinner og kvinnebevegelsen i dagens sending.

Frøkenklubben

Leder for Frøkenklubben, Marlen Fjeldstad, tok en tur innom Studentmorgen denne tirsdagen for å slå av en prat med Odd, Marie og Lars. Frøkenklubben er en undergruppe ved BI Bergen, og er opptatt av ”SHEconomy”, som betegner viktigheten av kvinner i toppledelsen i næringslivet. Hun forteller også om Frøkenklubbens samarbeid med Redd Barna.

– I Frøkenklubben er det greit å være akkurat den du vil.

Hør intervjuet her:

 

Samtale med Hanne Marie Johansen

Vi fikk også snakke med Hanne Marie Johansen, som jobber som førsteamanuensis på Senter for kvinne- og kjønnsforskning ved Universitetet i Bergen, om kvinnebevegelsen.  Hun forteller at starten på kvinnedagen begynte i Amerika, hvor det var det amerikanske sosialistpartiet som fikk gjort et vedtak om å feire nasjonal kvinne dag i USA.

– Kvinnedagen ble feiret for første gang våren 1909.

Videre forteller hun om kvinnebevegelsen i Europa og starten på kvinnebevegelsen i Norge.

Hør Hanne fortelle videre om starten på kvinnedagen her:

 

Kvinnequiz

Odd, Marie og Lars fra Studentmorgen tirsdag (Foto: Ingvild Lohne)
Odd, Marie og Lars fra Studentmorgen tirsdag (Foto: Ingvild Lohne)

Marie stilte opp som ukens quizmaster.

For å feire den store dagen stilte hun Odd og Lars spørsmål om det som i dag skal feires, kvinner og kvinnedagen. Så hvor lenge kan egentlig en kvinne holde på en hemmelighet? Hvor mange av sine 19 par sko bruker den gjennomsnittlige kvinne?

Hør på Quizen under for å få svar på dette samt andre spørsmål om kvinnen og kvinnedagen:

 

Her kan du også høre hva Marie, Odd og Lars selv tenker om kvinner, kvinnedagen og feminisme:

Anbefalte artikler