Gjesteprogramlederuke: Handelshøyskolen BI

This content has been archived. It may no longer be relevant

Denne uken har Studentmorgen gjesteprogramlederuke. Hver dag har vi med en ny representant fra et studiested i Bergen og han eller hun vil være med på hele sendingen, fra klokken 07 til 10. Gjesten får være med som programleder gjennom blant annet faste spalter, quiz og intervjuer.

Mandagens gjesteprogramleder

Leder for BIS Bergen, Tor Olav Madland, er den første gjesteprogramlederen som skal til pers grytidlig en mandags morgen. Under sendingen lager han god stemning sammen med Jeron Joseph og Heidi Stokka Berakvam. I kjent Studentmorgen-stil har de faste programlederne “stalket” den nyeste i studio og vi blir dermed bedre kjent med hedningen fra Jæren.

Tor Olav er 93-modell og går siste året på Eiendomsmegling ved BI i Bergen. Han er singel og før han begynte som seriøs student på BI, levde han livets glade dager på Bali i Indonesia. Når Heidi finner ut hvor Tor Olav er i fra, blir magemusklene satt på prøve. Bildene Tor Olav maler fra sin oppvekst på Varhaug kan nemlig fremkalle latter hos de fleste.

– Der hvor jeg vokste opp, så er det slik at når du blir sånn 13-14 år så må du ta et valg: Enten bli religiøs, eller styre mot fortapelse. Ganske radikalt kanskje, men jeg styrte vel mot det mange av de ville påstå var fortapelse.

Tor Olav kom heldigvis godt ut av det hele og konfrontasjonen gagnet ham sosialt sett også. I dag er han  leder av BIS, studentersamfunnet til BI.

Hør Tor Olavs tanker om tidligere valg i livet etter å ha blitt “facebook-stalket” her:

Tunfisken faller ikke i smak

Hver mandag har mandagsgjengen faste spalter som ledes av en av programlederne. I dag er Tor Olav Quizmaster og de andre i studio må bryne seg på alt i fra spørsmål om Frihetsgudinnen til Gollum i Ringenes Herre. Videre står både “Kommentarfeltet” og “Man Crush Monday” for tur, før Studentmorgens egen forbrukerspalte “Matrådet” igangsettes.

I “Matrådet” blir billige alternativer til kjente matvareprodukter satt opp mot de dyre. I dag er det tunfisk som står på menyen, til Tor Olav og Jerons store skuffelse.

– Altså, hadde Mythbusters eksistert den dag i dag, så hadde de faktisk avdekket den myten om at tunfisk smaker kjøtt – det smaker dritt, kommer det fra Tor Olav.

Mens Jeron brekker seg i bakgrunnen, fortsetter Tor Olav med å uttrykke sin misnøye over boksmaten.

–  Tunfisk, er det noe du bør spare penger på? Er ikke det noe du bør kvalitetssikre så mye du kan?

Og skal vi tro resultatet av blindtesten så har Tor Olav et godt poeng: Firstprice-varianten taper slik intet billigprodukt tidligere i testen har gjort.

BIS som studentorganisasjon

Til sammen har BIS rundt 2.300 medlemmer, hvorpå de 9 som sitter i styret utgjør studentorganisasjonens øverste organ. Som organisasjon ønsker BIS å representere studentene sine.

I de seneste årene har et hovedfokus vært å kjempe for at BI studentene skal ha like fordeler som studenter ved andre institusjoner i Bergen alt har. Det er også en prioritet å knytte BI studentene opp mot næringslivet – et punkt hvor Tor Olav presiserer at BIS er særs flinke.

Vi prøver å knytte studentene mot næringslivet og på akkurat dette punktet er vi ekstremt flinke og får studentene ut i yrkeslivet.

Og vil du vite mer om hvilke verv BIS har å velge mellom, eller hvordan du går frem dersom du ønsker å starte opp noe nytt? Tor Olav gir deg svarene her:

Anbefalte artikler