Fanny Andersen: – Kjærlighet er kjærlighet

Vill Vill Vest-festivalen, en nasjonal musikkfestival der både kjente og aktuelle artister spiller på flere av Bergen sine etablerte scener, starter denne torsdagen og varer til lørdag. I forbindelse med dette har Studentmorgen Torsdag fått besøk av Fanny Andersen for å blant annet snakke om konsertnerver, hvordan hun slapp første låten sin og hvordan det var å kline med Sophie Elise. Hun slapp sin første singel «Kids» november i fjor, fikk sin første platekontrakt en måned etter og siden det har populariteten steget.

Klesbutikk til artist

Selv om hun har fått oppmerksomhet med musikken sin i de siste månedene, var det et punkt i karrieren der hun nesten ga opp. Hun lagde «Kids» med gutta i Skinny Days, pitchet den til flere plateselskap og fikk nei gang etter gang.

– Jeg tenkte bare herregud, kommer aldri til bli artist, forteller Fanny. Jeg satt liksom med jobb på Bianca i Manglerud, og ble på en måte presset til å skrive essay og søke skole… Så tenkte jeg at vi bare kunne slippe «Kids» under en indielabel, så har jeg iallfall sluppet en låt.

Hun ordnet alt av promotering selv med små klipp på Instagram, og til dags dato har låten 2,7 millioner avspillinger på Spotify.
Videre forteller hun også om musikkvideoen til «Kids», som består av disse Instagram-klippene hun promoterte singelen med. En måte disse snuttene skapte oppmerksomhet på var å inneholde et par av de scener der hun kliner med en av Norges toppbloggere, Sophie Elise. Vi spurte hvorfor dette var viktig for hun, og om bifili fortsatt er viktig å snakke om i 2017.

– Ja, det er det absolutt, svarer hun entusiastisk. – Når jeg vokste opp visste jeg ikke hva det var, jeg hadde aldri hørt om det og jeg gikk i 8.klasse. Også husker jeg at jeg ble forelsket i en jente, og jeg tenkte bare «hva faen er det som skjer», jeg skjønte ingenting og trodde det var noe galt med meg. Og når jeg tenkte tilbake på at jeg trodde noe var galt med meg fordi jeg var forelsket i et menneske, så var jo det helt feil. Sånn skal det ikke være.

Hun liker heller ikke å klassifisere bifili som en egen ting.

– Kjærlighet er kjærlighet liksom. Den greia med å komme ut av skapet i 2017 er liksom helt idiotisk. Jeg mener skapet fins ikke, når du sier at du kommer ut av skapet åpner du for at andre skal ha en mening om det, men det skal de ikke ha, for kjærlighet er kjærlighet uavhengig av kjønn, konstanterer Fanny.

Nerver foran konserten

Fanny er som sagt en del av Vill Vill Fest her i Bergen. Og selv med sceneerfaring bak beltet, sier hun at hun fortsatt er kjempenervøs foran settet hun skal spille.

– Det er ganske forskjellig fra VG-lista siden jeg bare hadde en låt der. Dette blir min største konsert siden jeg har et eget sett på en halvtime med eget band, forteller hun.
Fanny spiller på Kvarteret fredag den 29.september kl 22.00, der man mest sannsynlig kan forvente å høre hits som «Kids», «Not a Toy» og “The Days”.

Fullt intervju og en dilemmalek med Fanny Andersen finner du her:

Anbefalte artikler