Smadret de regjerende Bundesliga-mesterne i Paris

I 90 minutter så det ut som at det var en finalekamp med bare ti minutter igjen å spille. Det var intenst, høyt tempo og ikke minst underholdende. Vi skulle ikke komme lenger enn to minutter inn i kampen før PSG tok føringen. Neymar setter på turboen, og glir forbi to mann, finner en åpning og slipper en perfekt pasning til sin landsmann, Dani Alves, som med meget god tid banker ballen i nota. En sterk åpning på noe som skulle bli en grusom kveld for bortelaget. Bayern-spillerne hadde vel knapt fått opp pulsen før Sven Ulreich måtte hente ballen ut av buret.

Effektivt angrepsspill

Bayern kriget for å komme seg inn i kampen, men det nyttet ikke. Verratti og Motta var enorme på midten, og de gangene de hvitkledde gjestene kom seg forbi, ventet en solid forsvarsfirer som dunket unna alt og alle. PSG hadde 28 klareringer bare på hode, noe som er mer enn hva Bayern München hadde totalt. Ut i fra kampstatistikken kan det se ut som at Bayern fortjente mer enn hva de fikk, men til tross for et ballinnhav på 62% og 16 skudd, hvor av syv var på mål, var det ikke en eneste mulighet som ga meg følelsen av at Bayern hadde en sjanse.

“PSG er sterke. Cavani, Neymar og Mbappé er ekstremt farlige.” – Carlo Ancelotti

Der de regjerende Bundesliga-mesterne ikke klarte å levere viste PSG strålende angrepsspill. Etter en stikker fra Dani Alves viser ikke bare unggutten Kylian Mbappé at han er hurtig, men også at han har en flott ro og et godt overblikk. Etter en hurtig vending venter han til det perfekte øyeblikk før han slipper en følsom pasning til Edinson Cavani. Den ballen er langt ifra ferdigscoret, men uruguayaneren gjør ingen feil. En strålende avslutning på direkten går via fingertuppene til Ulreich, før den synger i nettet. 31 minutter er spilt, og PSG leder 2-0 på eget gress.

Supertalentet viser seg frem

Carlo Ancelotti hadde mye å tenke på etter de første 45, og etter en 15 minutters pause så det ikke ut som at han og spillerne sine hadde noe mer å vise frem enn det de viste i den første omgangen. De hadde fortsatt mye ball, men ikke noe sluttprodukt.

18 minutter inn i andre omgang viste både Dani Alves og Mbappé seg frem igjen. Den brasilianske 34-åringen satt i gang et raid fra egen banehalvdel der han dro av Robert Lewandowski enkelt som bare det, og det ble ikke lettere av at Arturo Vidal ikke orket å henge seg på. Tre meter utenfor Bayern sin sekstenmeter slapp han ballen til Mbappé, som med én såledragning ga hele Parc des Princes gåsehud og sendte Alaba til pølseboden. Deretter dro han seg inn og spilte en pasning forbi Ulreich. Ballen endte i midlertid i beina til Javi Martínez, men før han rakk å stokke føttene sine dukket en årvåken Neymar opp og banket ballen i det åpne målet. 3-0 til PSG. Game, set and match. Etter den forestillingen Bayern hadde gitt tidligere i kampen tror jeg ikke engang spillerne selv trodde at dette skulle være mulig å komme tilbake.

Hvis de mørkeblå fra Paris fortsetter å spille som de gjorde i går, er de absolutt et lag man skal passe seg for i årets Champions League. Enda en gladnyhet for PSG-fansen er at det kan se ut som Neymar og Cavani har lagt kranglingen sin på hylla, for også de kombinerte fint sammen og feiret hverandres scoringer.

De har heller ikke bare en utrolig sterk førsteellever, for på benken sitter spillere som Di Maria, Draxler, Pastore og Lucas Moura. Trener, Unai Emery har litt av noen kort på hånden.

Sven Ulreich, Bayerns klare andrevalg i mål, her på trening i 2015. (Foto: Wikimedia Commons/Rufus46)
Sven Ulreich, Bayerns klare andrevalg i mål, her på trening i 2015. (Foto: Wikimedia Commons/Rufus46)

Sagt opp eller sparken?

Etter gårsdagens oppvisning melder nå ESPN at Ancelotti har sagt opp sin stilling som manager i Bayern München. Det har i hele dag blåst opp flere forskjellige rykter om at italieneren kom til å få fyken i løpet av dagen. Nå kan det se ut som at treneren selv har valgt å gi seg fremfor å bli sagt opp. I følge mediene har klubben kalt inn til en pressekonferanse senere i dag for å offentliggjøre nyheten. Om de velger å si at Ancelotti gikk av for å skåne han, eller om de faktisk gir han sparken er det fortsatt tidlig å si noe om.

Nå kan man jo også begynne å stille spørsmål til spillerne, med tanke på gårsdagens prestasjon. Det snakkes ofte om den styrken spillerne har når det kommer til å bli kvitt en trener, og det kommer det til å bli snakket om i dette tilfellet også. Dersom ryktene stemmer har det bare blitt spilt seks kamper i Bundesliga og to i Champions League. Det kan vel også stilles spørsmål til om det kanskje er litt tidlig å ta en avgjørelse som dette. Men, de aller største klubbene forventer resultater, og da får man ikke så alt for lang tid på seg før det går galt.

Reisesyke

Med gårsdagens tap har Bayern München bare vunnet to av deres ni siste bortekamper i Champions League. 2-1 mot PSV Eindhoven og 5-1 mot Arsenal. Ellers står de med uavgjort mot Juventus og Benfica, og tap mot Rostov, Real Madrid, PSG og Atletico Madrid x2.

Etter kampen sa Carlo Ancelotti at han ikke syntes lagoppstillingen hans var risky, og at han trodde det skulle være en god oppstilling til kampen.

Den italienske treneren innrømmer at hans lag ikke hadde kraften til å stoppe kontringene til PSG. Videre forteller han at de hadde god kontroll i første omgang, bra med possession og noen sjanser. Den rutinerte treneren avslutter med en konklusjon om at Bayern ikke var farlige nok og at de ikke hadde nok balanse. PSG lette hele tiden etter kontringer, og gjestene klarte ikke å kontrollere det.

At italieneren helst skulle hatt Neuer og Boateng skadefri er nok ingen hemmelighet, men også Robben, Ribery og Mats Hummels var plassert på benken, noe som sikkert fikk flere til å undre. Det er fortsatt tidlig i årets turnering, og det er langt ifra for sent for Bayern München som fortsatt er favoritter til å avansere fra gruppen sammen med PSG. Om trenerskifte og alt klubben må gå gjennom i de kommende ukene påvirker resultatene er det vanskelig å si.

I Paris derimot, antar jeg stemningen er upåklagelig, og vi er alle spente på å se hva de har på lager i år. Turneringen vi alle elsker blir bare jevnere og jevnere, og hvem vet? Kanskje trofeet skal til Paris i år?

Anbefalte artikler