Ett minutts stillhet for terrorofrene i Paris

This content has been archived. It may no longer be relevant

Heldigvis står vi sammen. Nasjoner på tvers over hele verden. Putin, Obama, Angela Merkel og andre toppledere, står sterkt sammen for å kjempe med Frankrike.

De slemme har våpen, men vi har blomster

Det var ordene fra en far til sin ni år gamle sønn. Det onde kan ikke beseires med det onde. Kun det gode, kan vinne over det onde.

Universitetet inviterte til minnesmarkering

Her finnes det trøst å få. (Foto: Marianne Myrmel Bjelland)
Her finnes det trøst å få.
(Foto: Marianne Myrmel Bjelland)

Onsdag 18. november inviterte rektoratet ved Universitetet i Bergen (UiB) til en solidaritetssamling i Universitetsmuseets aula for studenter og ansatte ved universitetet, i etterkant av terroren i Paris. Terrorangrepet var et direkteangrep på det Frankrike symboliserer for mange; frihet, likhet og brorskap. UiB ønsker å stå sammen med alle berørte, og støtte opp om sine 100 franske elever og 30 franske ansatte.

Det var en vakker markering. Etter en nydelig åpning av to av Griegakademiets studenter, ble det holdt ett minutts stillhet av respekt for ofrene som omkom i Paris. Man merket at det var en sterkt preget forsamling, som resulterte til flere tårevåte øyne. Da Studentmorgenen ankom aulaen, møtte vi en halvfull sal av mennesker som trøstet hverandre. Atmosfæren var annerledes. Vakkert, på en måte. Midt oppi alt det tragiske, står vi opp for hverandre, i brorskap.

Hør hele innslaget her:

Gratis psykolog for alle studenter

Andre bidragsytere ved markeringen var psykolog ved Studentskipsnaden i Bergen, Øystein Sandven. Han snakket om viktigheten av sosialt samvær og inkludering i disse tider. UiB tilbyr psykolog for de som skulle trenge det. Tilbudet er gratis for alle studenter og køen for å få en timeavtale, er relativt mye kortere, enn i det offentlige.

Kjersti Fløttum, ved det franske konsulatet i Bergen, var også en av talerne. Hun briljerte seg gjennom talen på flytende fransk. Tilslutt sa hun på engelsk at vi også må huske på ofrene i Libanon og Tyrkia i denne tragiske tiden.

Le Petit Cambodge

En siste hilsen til ofrene som omkom i Paris. (Foto: Marianne Myrmel Bjelland)
En siste hilsen til ofrene som omkom i Paris. (Foto: Marianne Myrmel Bjelland)

Nestleder i Studentparlamentet, Tord Lauvland Bjørnevik, er tidligere utvekslingsstudent i Paris, og i sin tale skildret han hvordan terroren er et angrep på ungdommen. En rørende tale fra det viktigste som Paris har å by på. Ikke Eifelltårnet, ikke Le Louvre, ikke Themsen, men en liten restaurant som heter “Le Petit Cambodge”, som på norsk betyr “Den Lille Kambodsja”. Denne restauranten har en atmosfære som symboliserer takknemlighet over alt det gode i verden har å by på. Denne restauranten ble angrepet, og minst 14 mennesker ble drept.

It was an attack on the country. I was an attack on the youth.

Minnesmarkeringen ble avsluttet av studentene fra Griegakademiet, Claudia Cox på fiolin og Carmen Boveda på Cello.

Her kan du høre hele innslaget:

 

Anbefalte artikler