Hør Sirenen gå

This content has been archived. It may no longer be relevant

Studentmorgens nye spalte søker å få et innblikk i de ulike studentorganisasjonene i Bergen. Mandag 16. september bar turen innom studinekoret Sirenene for å delta på deres øving.

Sirener er også mennesker

Koret består av rundt 20 jenter som vier livet sitt til sang ved siden av studier, enten ved UiB, eller på de forskjellige høyskolene i Bergen.

Sirenedronning Ania David-Andersen beskriver de sangglade jentene som helt vanlige studenter som er svært glad i å synge. Hun understreker videre at de også er mennesker, og at det ofte kan bli slitsomt ettersom det er mye arbeid.

Studinekoret er et anerkjent kor, og har opptaksprøve minst én gang i året. Sirenedronning Ania David-Andersen forteller at det har vært rekordmange på opptak i år; rundt 80 sangfugler møtte opp. Hun tilføyer at de er veldig heldige som får mange flinke på opptak, men det er også mange som får avslag. I august i år fikk Sirenene 12 nye medlemmer.

Hør hele intervjuet med David-Andersen, og hvordan det gikk da Studentmorgens Hilde prøvde seg som en Sirene her:

[audio: https://srib.no/wp-content/uploads/2013/09/HILDEMOTERSIRENENE.mp3]

Norges bidrag i internasjonal konkurranse

På korets semesterplan har de faste øvinger en gang i uken, hvor de jobber opp mot blant annet en jule- og en vårkonsert. I 2012 tok Sirenene gullmedalje i Norgesmesterskap i kor, og ble med det Norges bidrag til den internasjonale kor-konkurransen “Let the People Sing” i Luxembourg 11. oktober i år. David-Andersen forteller at kor fra hele Europa og USA kommer til å delta i denne konkurransen.

Sirenedronningen David-Andersen liker ikke å bli sammenlignet med tv-serien “Glee”. Studinekoret er et seriøst kor som stiller i svarte kjoler med blomst i håret når de har konsert.

5. oktober slipper koret en CD, og har slippkonsert på Det Akademiske Kvarter samme dag.

– Er du glad i å synge? Kom og hør på oss!, avslutter David-Andersen.

Hun oppfordrer alle sangglade jenter til å prøve seg på neste opptaksprøve i januar.

 

(Foto: Christopher Jakobsen)

Anbefalte artikler