Gjesteprogramleder: Grønn liste

This content has been archived. It may no longer be relevant

9. – 17. mars er det valguke for Studentparlamentet ved Universitetet i Bergen. I den anledning har Studentmorgen gjesteprogramledere på besøk i en hel uke. Denne fredagen var det Natalie Johnsen fra Grønn liste som sammen med Daniel og Ingrid sto for oppvåkningen av studentene i Bergen.

Hver dag er en representant fra en av listene med oss som programleder gjennom hele sendingen, kl. 07:00 – 10:00. Der har gjesteprogramlederen de samme plikter og privilegier som resten av mannskapet i Studentmorgen. Natalie stilte med grønn quiz og deltok i spalter og diskusjoner verdig en god studentmorgensending.

Ingrid og Daniel er kjent for Studentmorgens lyttere, men hvem er Natalie? Natalie kommer fra en altfor liten bygd i trøndelag og er (ikke overraskende) opptatt av miljøet. Ironisk nok hadde hun vurdert å studere petroleumsteknologi, altså olje.

Lytt på denne samtalen for å bli bedre kjent med Natalie:

Hvis du har fulgt instruksjonene, skal du nå altså kjenne Natalie litt bedre. Men hva er egentlig denne grønne lista, og hvorfor skal studentene være interessert i dette? Grønn liste kjemper for et mer miljøvennlig universitet. De er partipolitisk uavhengig, så hvis du av en eller annen grunn har noe imot Miljøpartiet De Grønne, kan du trygt stemme på Grønn liste.

Hjertesakene deres inkluderer blant annet å tilrettelegge for at studentene skal få en grønnere og mer miljøvennlig hverdag, og at universitetet skal etterstrebe en nullvisjon i forhold til miljøskadelige utslipp. De vil også ha bysykler på Høyden for å sammenbinde de spredte fakultetene.

Natalie om hva Grønn liste er, og hvorfor studentene burde ha en kjøttfri dag:

Studentparlamentsvalget foregår i disse dager. Du som student har stemmerett og (tør vi påstå) stemmeplikt. Vi oppfordrer deg til å hjelpe til med å gjøre universitetet bedre for deg selv og dine medstudenter. Mer informasjon om valget finner du ved å trykke her.

Anbefalte artikler