FARGER OVER AAALT!!! (Pressefoto: Bandal Namco)

Rytmespill med sukker-kick!

ANMELDELSE: John-Edvard har slått til ville Japanske rytmer i Taiko Drum Master!

Taiko Drum Master-serien er en serie med spill som har eksistert en god stund i Japan, men som aldri har fått skikkelig fotfeste her i vesten. Serien er en haug med rytmespill, hvor du slår en tromme, enten via knapper på kontrollen, eller på fysiske tromme-kontrollere man kan kjøpe, i takt med variert japansk musikk. “Taiko Drum Master: Drum Session” (Heretter Taiko) er det nyeste spillet i denne serien, og har nå også fått vestlig lansering på Playstation 4. Spørsmålet er bare om spillet spiller rytmisk som en erfaren buekorps-gutt, eller om det er like mye i utakt som ett sløvt barn i skolekorpset…

Du kan skreddesy denne… tingen i spillet, som følger med deg når du spiller, som er… kult..? Tror jeg…? (Pressefoto: Bandai Namco)

Dette spillet er veldig enkelt å forstå. Du har noen par meny-valg når du åpner spillet, men det er egentlig kun en ting å gjøre: Slå løs til japanske rytmer. Du har valget mellom anime-sanger, original-sanger komponert til spillet, kjent J-pop, og til og med en japansk versjon av “Let It Go” fra Frost. Etter at du har valgt sang og vanskelighetsgrad er det på tide å tromme løs! Du kan slå midt oppå trommen med noen av knappene, på siden av trommen med resten, og du må slå på rett del av trommen når du får beskjed om å gjøre det på skjermen! Dette høres kanskje komplisert ut når du leser det her, men jeg lover at det egentlig er ganske enkelt, og man forstår mekanikken relativt raskt. Det gjør at du koser deg når du får det til, og ergrer deg ihjel når du ikke klarer å spille i takt, for du vet at det var din egen feil!

Ganske svart-hvitt, egentlig

Det er helt ærlig lite som trekker meg i den ene retningen eller den andre når det gjelder dette spillet. Det er en god blanding av lykke og stress hver gang jeg spiller igjennom en sang, og jeg liker gameplayet, men man må jo kjapt innrømme at det ikke er mye dybde å finne. På en annen side er det kanskje ikke akkurat det man forventer når man spiller ett slikt rytmespill? Dette er ett kvalitetsfylt rytmespill for fans av sjangeren. Intet mer, intet mindre.

Konklusjon

Man vet med en gang om man liker dette spillet eller ikke. Vil du spille et rytmespill fyllt av japansk musikk og en god dose farger og merkelige dyr? Da er dette spillet for deg! Hvis ikke, er det bare å snu så fort som mulig…

Siste podcaster

  • Hardcore - Etter bombene falt
    I den dystre fremtiden i året 2020, kjemper Asbjørn, Håkon, Håvard og Sigve over de siste ressursene som er igjen i Bergen. Håkon har vært en snartur i Russland og prøvd metroen i Metro Exodus, mens et langt skrik unna har Håvard prøvd Far Cry New Dawn. Hva har våres modige overlevende erfart i disse spillene? Er du i tvil om hvordan å overleve apokalypsen? Hør våres praktiske tips for hvordan å finne mat, toalettpapir og selvlysende bokser med pasta capri!

Hardcore

Uortodoks og kompromissløst spillpodcast om konsoll- og PC-gaming hver tirsdag kl 11:00. Anmeldelser, reportasjer, tilbakeblikk og gjester fra spillindustrien.

Send

Your email address will not be published. Required fields are marked *