D-Pad Studios første spill er ute (videointervju)

This content has been archived. It may no longer be relevant

D-Pad Studio lanserte i går Savant – Ascent, en lynrask shoot-em-up satt i universet de har skapt sammen med den norske dubstep-artisten Savant.

Savant Ascent (foto: http://www.savantgame.com
Savant Ascent (iPhone/iPad/Android/Steam/Mac/Linux (Foto: http://www.savantgame.com)

Spillet har så langt imponert undertegnede og andre spillkritikere (8 av 10 av Gamereactor). Grafikken er sedvanlig tiltalende, kontrollen på smarttelefon-versjonen sitter som støpt og musikken er fra øverste hylle.

For å feire lanseringen av Savant – Ascent, inviterte Studentradioens spillprogram Hardcore D-Pad Studio, for å diskutere det nye spillet, den nye konsollgenerasjonen (PS4/Xbox One/Wii U), deres unike forhold til fanbasen og hvor ekstravagant de lever som spillutviklere på Askøy.

Du kan laste ned MP3-versjonen av intervjuet her.

Fra idé til eget spillstudio

Art Director hos D-Pad, Simon Hafstad Andersen, fikk idéen om 2D-plattformspillet Owlboy for seks år siden. Siden den gang har det gått slag i slag for prosjektene hans. Owlboy har allerede rukket å vinne en rekke priser, og fått internasjonal oppmerksomhet for sin tiltalende grafiske profil. Sammen med spillprogrammerer Jo-Remi Madsen, viser de jevnlig frem prosjektene sine på spillmesser i inn- og utland, og får ukentlig metervis av mail fra tålmodige og utålmodige fans.

I kjølvannet av oppmerksomheten og årene med arbeid, har studioet skapt det vittige multiplayerspillet Vikings on Trampolines, og lanserte denne uken Savant – Ascent.

Savant: Ascent
Skjermbilde fra Savant – Ascent. (Foto: http://savantgame.com)

Owlboy øverst på gjøremålslisten

D-Pad tar med Savant – Ascent en lang pause fra sideprosjektene, da det etterlengtede Owlboy endelig skal ferdigstilles.

I mellomtiden har samarbeidsprosjektet med musiker Aleksander “Savant” Vinter, resultert i det rykende ferske PC- og mobilspillet Savant – Ascent. Originalspillet ble utviklet på bare fem uker med verktøyet Game Maker, men spillet er nå ytterligere raffinert med ekstra moduser og innhold.

Owlboy og Vikings on Trampolines (foto: www.dpadstudio.com/ }
Owlboy og Vikings on Trampolines (Foto: www.dpadstudio.com)

Norsk dubstep + bergensk spillstudio = Savant – Ascent

Spillet er titulert etter “Savant”, aliaset til den kjente dubstep-artisten Aleksander Vinter.

Vinter har med sin ekstreme produktivtet skapt over 10 000 sanger og pumpet ut mangfoldige album hvert år. Samarbeidsforholdet startet med at Madsen hørte sporet “Virus” på radioen, og tok første telefon til artisten.

Simon Hafstad Andersen forteller om sitt første møte med Savant;

– Det var helt tilfeldig at jeg traff på han (Savant), han var bare innom fordi han har kjent Jo-Remi, sånn, på siden. [..] Han er ganske snakkesalig av seg, så vi endte opp med å diskutere alt ópp og i mente, og han ble veldig fascinert av at jeg kunne tegne [..] Bare spontant så har vi endt opp med å jobbe på en god del sånne miniprosjekter sammen.

Savant og D-Pad har siden den gang samarbeidet om et knippe prosjekter, alt fra albumcover til spillet om vikinger som har trampoline som eneste transportmiddel.

Savant - Ascent til PC og mobil (foto: http://savantgame.com)
Savant – Ascent til PC og mobil (Foto: http://savantgame.com)

Fikk grønt lys på Steam

Savant – Ascent er å finne i mobilform på Google Play Store og iTunes App Store. D-Pad har til nå solgt spillet gjennom egen distribusjon. Madsen tør ikke spekulere i hvilke salgstall som er i vente, men at spillet kan kjøpes via Steam til både Windows, Mac og Linux legger forholdene til rette for suksess.

(foto: skjermdump av Steam)
Spillet er kommet gjennom nåløyet på Steam – den største digitale spillbutikken. (Foto: skjermdump av Steam)

Indie eller ikke indie?

D-Pad Studios fra Askøy kalles det aller første norske indiestudioet. Skaperne er selv ikke så opptatt av hvem som kaller seg indie-utviklere. Det viktigste for D-Pad er den gullkantede muligheten til å legge ned endeløse dager og måneder i sine prosjekter.

Madsen, Andersen og resten av D-Pad-gjengen er kjent for å være notorisk arbeidsnarkomane, og har på den måten opparbeidet seg en like dedikert fanbase.

Ingen mikrotransaksjoner

I følge D-Pad Studios, er titlene deres skapt med skarpt fokus på spillglede. Kyniske forretningsmodeller med mikrotransaksjoner kommer ikke på tale. Det er vanskelig å stille seg kritisk til deres integritet og etiske fundament, dòg lett å bli sjarmert og bergtatt av spillenes stil, varme og musikk.

Savant – Ascent er i skrivende stund tilgjengelig på PC (Steam & på http://savantgame.com Windows/Mac/Linux), Google Play og iTunes App Store.

Spillmagasinet

Spillpodcast om konsoll- og PC-gaming med reportasjer, tilbakeblikk, anmeldelser og gjester fra spillindustrien hver tirsdag

Anbefalte artikler