Under konstruksjon

Skjermdump: Super Mariomaker / Rolf Thoren: Et hjerte i mynter for å vinne min kjæres gunst.

This content has been archived. It may no longer be relevant

Den store skapergleden, den har jeg ikke. Jeg er veldig glad for at det finnes mange spill som handler om å skape noe. Men det er på samme måte som jeg digger at Guitar Hero og karaoke spill eksisterer. Spillene kan gi meg en glede ved at jeg kan sitte i sofaen å observere samspillet i stuen.

I Super Mariomaker kan jeg se en bane bli konstruert og ta på meg den lille røde hatten og den karakteristiske barten, for så å kruse gjennom kreasjonen.

Jeg er utlært i Mario, om jeg ikke er Dr. Mario, så har jeg i hvert fall en mastergrad i spillene. Derfor kan jeg også uttale meg om den nevnte kreasjonen over, til foreksempel madammen. Tragedien blir da at dersom jeg gir henne dårligere karakter enn B, blir det nok en natt på sofaen.

Unnavridning

Selv med faren for å måtte sove på et verre underlag, prøvde jeg å lure meg unna ved å gi kontrollen over til min bedre halvdel. Dette resulterte i fire baner, og utifra kvaliteten på de, to netter på sofaen.

Å sove er ikke lett når du er blitt forvist til sofaen. Jeg fikk plutselig en del timer å slå i hjel på morgenkvisten. Dette blandet med noen snodige drømmer der jeg i ny jobb fikk SuperMario som arbeidsgiver, gjorde at jeg fikk ræva i gir og konstruerte som bare en mariomaker kan.

Billig løsning

I spillet kan du vinne prøvebaner ved å spille gjennom dem og vinne. Disse kan du i etterkant gå inn å redigere. Dette ble min redning. Med et par tastetrykk, en ekstra gomba her og en koopa-troopa der. Banen var grasslette og pikslette, men nå er den jo i renskåret 2D og full av vann.

På denne måten kan jeg produsere med et høyt tempo, i tillegg til at jeg kan øke vanskeligheten til et nivå jeg så vidt klarer. Dessverre betyr dette at madammen ikke klarer dem, og på denne måten blir hver bane jeg lager omgjort til harde netter i stuens mulm og mørke.

Er det riktig at jeg må sove på sofaen? Det var jo hun som tapte!

I jobb

Og ser du tilbake på lydklippet der jeg fikk jobb hos Mario bros. Så endte den drømmen også opp i fyken. Jeg har imidlertid kjempet meg opp til en slags freelance stilling. Med andre ord, dette er et spill jeg ikke føler meg bundet av, men heller ikke kommer til å legge helt på hylla.

Siste podcaster

  • Spillmagasinet: Sesongavslutning
    Det nærmer seg sommer, og for en gangs skyld er hele programmet tilstede! De diskuteres litt om Summer Game Fest og hva vi ser frem til utover sommeren, samt minring og kos i studio. I studio: Agnar, Benedikte, Ole, kristian, Carl-Eirik, og Johannes

 

 

 

Spillmagasinet

Spillpodcast om konsoll- og PC-gaming med reportasjer, tilbakeblikk, anmeldelser og gjester fra spillindustrien hver tirsdag

Anbefalte artikler