Høstens gleder

This content has been archived. It may no longer be relevant

Høsten er over oss nok en gang. År etter år bringer den med seg regn, kulde og mørke. Vi i Hardcore gir deg noen tips til hva du kan bruke disse mørke timene i stuen på. Slå deg ned i sofakroken, varm opp kakaoen og dra frem kontrolleren din, for her har du timesvis med god innendørs underholdning foran deg.

Donkey Kong Country: Tropical Freeze

Spillet jeg gleder meg mest til begrenser seg noe, ettersom jeg eier en Wii U – ikke en av de to andre populærkonsollene. Likevel setter jeg Nintendos merkevarer høyt, så spillet jeg gleder meg mest til dette halvåret er, uten tvil, Donkey Kong Country: Tropical Freeze.

I sommer spilte jeg stort sett Donkey Kong Country: Returns til 3DS. Det ga meg såpass stor glede at jeg har valgt å spare siste boss til en spesiell anledning. Når noen skal feire noe, drar de frem en utsøkt cubansk sigar med to dråper konjakk tørket inn i tobakksbladene. Jeg drar frem DS-en og trykker i vei. Denne begivenheten kommer jeg nok til å prøve å lage en Let’s Play på.

Donkey kong

(Foto: Nintendos offisielle side)

Nå skjønner dere hvor høy kurs gorillaen har hos meg. Og derfor, når det kommer noen vikinger og fryser ned hele hjemstedet hans, har jeg ikke bare lyst, men det er også min plikt å hjelpe til.

Problemet vil komme til min store lidenskap for pingviner, da disse spiller rollen som vikinger. Sammen med struts, er pingviner de kuleste fuglene og dyra som finnes. Måten de går på, måten de står på, ja, til og med måten de står i ro og ikke gjør en dritt på, er fantastisk. I tillegg kommer pingvinene fra sør og vikingene fra nord. Svaret er kanskje at pingvinvikingene kommer fra et sted nær ekvator, og derfor bare må finne et sted de kan fryse ned. Det kan jeg kjøpe.

Varsko her! Donkey Kong, jeg har bretta opp armene, og jeg er på.

– Rolf Thoren

Arma III

Arma III Tsjekkise Bohemia Interactives militærsimulator symboliserer de beste sidene av PC-gaming. Utfordrende, teknisk overlegen og kompromissløs sandboks som viderefører arven fra Operation Flashpoint. Spillet er mer smidig enn forgjengeren, og holder tett grep om kjerneverdiene.

ARMA IIIs sterkeste kort er seriens unike og resurssterke fanbase, som vokste seg gigantisk i kjølvannet av zombie-survival-modden DayZ. Mange av ARMA 2s mest minneverdige oppdrag er laget av dyktige fans, og III viser lignende konturer. Hvor langt kreativiteten tar ARMA III vil kun tiden vise. Uinvidde kan spesielt se på modifikasjonene Wasteland og ARMA III DayZ.

– Tormod Husebø

Mirrors Edge 2

Et spill jeg virkelig gleder meg til på Playstation 4 er oppfølgeren til Mirrors Edge. Spillet har riktignok ikke noen utgivelsesdato som er spikret, men den som venter…, tenker jeg. Så lenge det ikke ender opp som et nytt Duke Nukem.

mirrors_edge_2_by_hoven564-d3enhol

(Foto: Hoven564 på Deviantart)

Det første spillet likte jeg ganske godt. De lyse fargene og den nye måten å styre på var spennende. Finessen i bevegelsene var noe som tiltalte meg. En kunne sitte lenge for å memorere og finne en god vei eller løsning på et brett, eller en “bane”. Noen ganger kunne riktig nok frustrasjonen nesten ta knekken på meg, men samtidig var mestringsfølelsen stor når alt satt. Kontrollen på bevegelsene var ikke alltid så gode i originalen. Det kunne være vanskelig å få desarmert en fiende, og enkelte ganger ble lange Time trials eller Speedrun ødelagt av et dårlig tastetrykk.

Mirrors Edge viste hva som var mulig i forhold til parkour og free running i dataspill, noe Assassins Creed har gjort bedre i ettertid. Om utviklerne ser mot Assassins Creed kan det være god inspirasjon for videre utvikling av gode, naturlige bevegelser og sømløs bruk av miljøet.

Faith var en fin karakter, men spillet var kanskje noe i korteste laget forrige gang. Denne gangen håper jeg de fortsetter i samme sporet med lyse farger og miljøer der en kan bruke alle objekter rundt seg. Gjerne mindre fokus på bruk av våpen, i alle fall for Faiths del.

http://youtu.be/fB4ZZ-2xVWE

– Haakon Zeiner Hansen

Beyond: Two Souls

Quantic Dreams ga ut spillet Heavy Rain i 2010. Nå slippes snart deres neste spill ut på markedet. Denne gangen spekket med stemmeskuespill og motion capture av filmstjernene Ellen Page og Willem Dafoe. Deres forrige installasjon var for meg et av Playstation 3’s store  høydepunkt; en historie om 4 personer som av forskjellige grunner vil avsløre den mystiske seriemorderen The Origami Killer. Selv om folk klaget på at dette var kun en interaktiv film, var dette for meg et rikt spill med en moden historie.

Beyond

(Foto: QueenChrystalis900 på Deviantart)

Dette virker det som er Quantic Dreams største ønske. Å fortelle en fantastisk, rørende og spennende historie som påvirkes av hvordan du spiller og hvilke valg du tar. I Beyond: Two Souls følger man Jodie Holmes (Ellen Page) gjennom 15 år av hennes liv. Det er gjennom hennes øyne historien, som bygger på de psykologiske thrillernes aspekter, fortelles. En historie om det spirituelle og spørsmålet: “Hva skjer etter døden?”.

Med flinke folk, en dyp historie og innovative kontrollsystemer håper jeg at utviklerne bak et av de mest omdiskuterte spillene i senere tid kommer med enda et spill som kan nytes om og om igjen for å få med seg alle aspektene i historien.

– Haakon Nesse Moreau

Watch Dogs

Jeg gleder meg til Watch Dogs, fordi vi endelig får sett hvordan en “nåtids” Assassins Creed ville vært. Selvfølgelig ser jeg frem til AC:Black Flag også, men jeg er spent på å se hvordan det fungerer når noen eksempelvis blir ranet, og man kan velge å hjelpe til eller ikke.

Watch-Dogs-2

(Foto: PCgamers nettside)

Vi har sett noe av dette i GTA V, men det blir spennende å se dette på de nye maskinene til Sony og MS. Historie og setting har også mye å si for hva jeg velger å bruke min tid på, og Watch Dogs ser ut til å ha begge tingene på plass. Vi får nå sjå!

– Sebastian Andrés Silva

(Hovedbilde: Collage med bilder fra ARMA 3s nettside, Pcgamers nettside, Watchdogs nettside samt I am Player One. )

Spillmagasinet

Spillpodcast om konsoll- og PC-gaming med reportasjer, tilbakeblikk, anmeldelser og gjester fra spillindustrien hver tirsdag

Anbefalte artikler