Plastisk fantastisk!

Nintendo gjør sjelden feil med sine egne originale serier, og The legend of Zelda: Link’s Awakening er intet unntak. Med fantastisk visuelt uttrykk og oppgaver som fremdeles er vanskelig å løse for en voksen, erfaren “gamer” føles spillet som en verdig hyllest til spillverdenens tidlige dager.

En mystisk ugle starter eventyret ditt. (Skjermdump: Mathias Løvvik)

(U)kjente omgivelser

Strandet på den mystiske Koholint Island møter helten vår Link snart en ny og litt ukjent rollebesetning.  Disse figurene gjør det meget kjapt  klart for deg hva som vil være fokuspunktet for dette spillet, nemlig samlingen av åtte legendariske instrumenter som sammen har evnen til å vekke den mytiske vindfisken som sover i et egg på toppen av øyas høyeste fjell. Dette er nemlig den eneste måten å reise fra området på.

Utfordrende utforskning.

Måten man samler disse instrumentene på er ved å samle nøkler rundt om på øya som gir en tilgang til ulike “dungeons” eller huler. I disse hulene må man løse gåter og bekjempe fiender for så å til slutt hente instrumentet. Med andre ord ganske rett frem gameplay – bekjemp monster, hent objekt. Brilliansen til Link’s Awakening ligger altså ikke nødvendigvis i historien eller selve oppgavene man får, men mer i hvordan man jobber seg framover i spillet. Som sagt er gåtene i de forskjellige hulene meget vanskelig selv for en voksen person, og fiendene blir stadig mer og mer utfordrende jo lenger ut i spillet man kommer. Spillet belønner også det å utforske nye steder på egen hånd, og flere ganger ligger svaret du leter etter i en helt annen del av øya enn der du befinner deg for øyeblikket.

Skumle og vanskelige fiender gjør spillet vanskelig, samt underholdende. (Skjermdump: Mathias Løvvik)

Fin relansering

Link’s Awakening er altså en relansering av et spill som kom ut i 1993. Det er et av de mer eksperimentelle Legend of Zelda-spillene, med mindre fokus på de klassiske RPG-elementene, og mer fokus på å løse gåter og bekjempe store fiender. Med den plastikk-lignende estetikken er dette et Zeldaspill som absolutt skiller seg ut fra resten av serien, men som samtidig gir spillet deg den samme gamle Zeldafølelsen. Det er med andre ord en verdig relansering som gir følelsen av å legge til, heller enn å trekke fra den originale utgivelsen.

Kjente fjes dukker opp tidlig i spillet! (Skjermdump: Mathias Løvvik)

Konklusjon

Legend of Zelda: Link’s Awakening er for alle, både for de store tilhengerne av Zeldaserien, men også for deg som ikke har spilt siden den gode gamle game-boy tiden, og syns spill i dag er for enkle, eller kanskje til og med for kompliserte. Spillet kjører stort sett fint på min Switch fra 2019, men har tendenser til å droppe litt i framerate når det skjer for mye på skjermen på en gang. Et ellers meget lite problem i dette meget vakre og underholdende spillet.

 

 

 

Siste podcaster

  • Spillmagasinet: Sesongavslutning
    Det nærmer seg sommer, og for en gangs skyld er hele programmet tilstede! De diskuteres litt om Summer Game Fest og hva vi ser frem til utover sommeren, samt minring og kos i studio. I studio: Agnar, Benedikte, Ole, kristian, Carl-Eirik, og Johannes

Spillmagasinet

Spillpodcast om konsoll- og PC-gaming med reportasjer, tilbakeblikk, anmeldelser og gjester fra spillindustrien hver tirsdag

Anbefalte artikler