Frekk, freidig, og minst like grov som før

Wade Winston Wade er tilbake som alles favorittleiemorder Deadpool. Siden suksessen Deadpool  i 2016, har Wade levd sine glade dager under kontrakter, og tilbrakt tid med sin aller kjæreste, Vanessa. Men vi vet alle at en god film ikke varer lenge dersom den bare skal fortelle en historie som går knirkefritt. Wade blir raskt revet ut av sitt fredelige liv, og slengt inn i en ny historie som viser seg å bli mørkere enn vi først hadde trodd.

NB! Anmeldelsen kan inneholde spoilere

 

Ryan Renolds spiller Deadpool i Deadool 2 (foto: Twentieth Century Fox Norway)
Ryan Renolds spiller Deadpool i Deadool 2 (foto: Twentieth Century Fox Norway)

Ikke for de lett fornærmede

Som kjent er ikke Deadpool en karakter for de som er lett fornærmede. Han er grov i språket og drøy i vitsene sine. Likevel er dette noe av det som gjør ham litt sjarmerende, og på mange måter et friskt pust innen superhelt-verden. Han er ikke redd for å la ordene fly i alle retninger, og snakker som regel alltid rett fra leveren. Han er også kjent for å bryte den fjerde veggen, og gjør stadig narr av klisjeer vi finner i den klassiske superhelt-sjangeren, som for eksempel “superhelt-landingen”, og den dramatiske musikken som spiller når en helt gjør noe stort. Vi ble introdusert til Deadpools satiriske syn på den klassiske helten i Deadpool, og vi blir enda bedre kjent med det i Deadpool 2. Noe denne filmen har gjort stort er at de fokuserer mye på markedsføringen, og bryter alle konvensjoner om hvordan en “episk” / “storslått” film skal se ut. Mens den første Deadpool-filmen ble annonsert som en kjærlighetsfortelling, blir Deadpool 2 annonsert som en familiefilm.. kanskje ikke det du først hadde tenkt deg, men det gir faktisk mening.

Vi blir kjent med flere nye karakterer i Deadpool 2 (foto:Twentieth Century Fox Norway)
Vi blir kjent med flere nye karakterer i Deadpool 2 (foto: Twentieth Century Fox Norway)

Humrende, hikstende og gispende

Filmen tar deg gjennom stort sett alle følelser. Der den første filmen valgte å fokusere mye på en opphavshistorie pepret med mye humor, våger Deadpool 2 å teste farvannet innen mer intrikate action-scener. Filmen er regissert av David Leitch, som også har regissert filmer som John Wick, så action er langt fra hans svakeste punkt. Det er spennende og fint å se at en film-serie som gjorde knallsuksess med den første filmen, våger å teste ut andre elementer. Action-koreografien er rett og slett nærmest plettfri. Humoren er også, som nevnt, herlig. Manuset er proppet fullt av referanser til andre karakterer og filmer som de andre skuespillerne tidligere har spilt i, og om du er en jevnlig filmkonsument, vil du trolig sette pris på disse små pekene. Vi får gjensyn med flere av de kjente karakterene fra første film, som Vanessa (Morena Baccarin), Weasel (T.J. Miller), og Blind Al (Leslie Uggams), men vi blir også introdusert til en hel håndfull nye karakterer, hvor karakteren Domino (Zazie Beetz) er en av de største.

Deadpool 2 er en familiefilm (foto: Twentieth Century Fox Norway)
Deadpool 2 er en familiefilm (foto: Twentieth Century Fox Norway)

Du vet ingenting

Noe jeg sterkt verdsatte da jeg så filmen etter å ha sett masse trailere i forkant, var at filmen er kjapp med å luke ut visse ting som traileren tar for seg. Traileren til Deadpool 2 er flink til å villede publikum noe i veien den tenker å gå. Flere av vitsene som blir fortalt i trailerne er kuttet ut, endret eller erstattet med andre vitser. Dette gir publikum en fin overraskelse, og en lettelse over at man absolutt ikke har sett hele filmen dersom man bare har sett traileren. Om Deadpool 2 er bedre enn Deadpool er vanskelig å si. Konseptet med Deadpool har mistet en liten smule av sjokk-faktoren den første filmen hadde da den kom ut, ettersom det var noe HELT annet enn de typiske superheltfilmene vi er vant til å se. Det var en av de første superheltfilmene noensinne som hadde 18-årsgrense (15 år i Norge). Når det er sagt synes jeg likevel dette er en sterk oppfølger. Den har en nokså lettbeint plot-oppbyggelse, men den er god på å trekke inn elementer av flere sjangere. Den våger å være seriøs og ha sterke scener, før den raskt bryter det opp med en absurd eller overraskende tvist eller vits. Du vet aldri helt hva du kan forvente, ettersom det er Deadpool som styrer showet i denne filmen. Og det er nettopp det som gjør at den er så underholdende å se også.

Filmen har norgespremiere fredag den 18. mai, og har fått aldersgrense 15 år på grunn av flere voldsomme og blodige voldscener og skildringer av drap.

 

Siste podcaster

  • Intervju med Dag Johann Haugerud og Thorbjørn Harr
    Selma og Mikael setter seg ned i en veldig koselig samtale med regissør Dag Johann Haugerud og skuespiller Thorbjørn Harr. Vi snakker om deres nye film Sex, deres kommende trilogi Sex, Drømmer og Kjærlighet, studietiden deres og ferske filmanbefalinger. Vi får også noen råd på veien, både som filmelskere og som unge voksne.<3

Anbefalte artikler