Fysen på Frozen?

This content has been archived. It may no longer be relevant

Det aller første som er helt genialt med denne filmen er at de har tatt utgangspunkt i norsk kultur. De har brukt norske navn som Anna, Olav, Elsa og Hans. I tillegg utspiller handlingsforløpet seg i byen Arendelle, som hvis man tenker litt over det, høres nesten ut som den norske byen Arendal. Klærne de bruker har broderier og mønster fra forskjellige norske bunader. Alle disse elementene er med på å gi en nordmann en nostalgisk følelse.

Frozen er en Disney-animert eventyrmusikal. Man kan si at det er en ny vri på H.C. Andersens Snøhvit, men antakeligvis ikke med den vrien man tror.

Handlingsforløpet

Når en trolldom forhekser kongedømmet i Arendelle til evig vinter, bestemmer den optimistiske prinsessen Anna seg for å legge ut på en episk reise for å finne søsteren sin Elsa. Men hva har skjedd og hvorfor har Elsa forlatt kongedømmet? Spoiler alert! Det hviler en iskald forbannelse over Elsa. Med på reisen har hun med seg fjellfareren Kristoffer og hans gode venn, reinsdyret Svein. På reisen møter de på både hindringer og utfordringer, troll og en fantastisk morsom og optimistisk snømann med navnet Olaf. Karakterene i filmen kan man ikke noe annet enn å bli litt betatt av med deres sjarmerende personligheter og rare påfunn.

Selv om Frozen har det standard klisjépreget over seg, så er det ingen klassisk klisjé Disney-slutt. Og nå lurer du kanskje på hva som menes med det, men det er ikke noe jeg vil røpe her. Dette er noe man rett og slett er nødt til å se selv.

Kjendisfaktor 

Med kjente stemmer som Kristen Bell (When in Rome, Veronica Mars), Idina Menzel (Enchanted, Glee), Jonathan Groff (C.O.G, Glee) og Josh Gad (Jobs, Love and Other Drugs) er det ikke noe mer å si enn at dette er en film man absolutt burde sette seg ned å se en kald søndagskveld, eller en stille og rolig julekveld med familien.

Ikke minst har regien til Chris Buck (Tarzan, Surf’s Up) og Jennifer Lee (Rive-Rolf) virkelig tatt Disney-filmen til nye høyder. Dette er ingen guilty pleasure-film, men mer en feelgood-film. Og bare så du vet det, så er denne norskinspirerte filmen den mest innbringende animasjonsfilmen som er laget. Sier ikke det bare alt?!

 

Anbefalte artikler