Han skyter, Solo scorer

Å ta på seg en rolle hvor du skal fortelle historien til en av filmhistoriens mest ikoniske figurer er langt ifra en enkel oppgave. Solo: A Star Wars Story tar for seg Han Solo sine tidligere, før han møte på Luke, Obi-Wan og Leia og reddet galaksen.

Joonas Suotamo is Chewbacca in SOLO: A STAR WARS STORY.
Det er ikke bare Han Solo vi får et innblikk av i filmen, vi får også et vennlig tilskudd av Chewbacca også, Han sin trofaste co-pilot.(Foto: Lucasfilm)

En yngre versjon

Harrison Ford er Han Solo og Han Solo er Harrison Ford. Og når du har en skuespiller som har satt sine spor slik Harrison Ford har er det ikke en enkel jobb å ta over denne rollen. Dette er oppgaven om Alden Ehrenreich har fått.Ehrenreich sin tolkning er ikke uten feil. Ehrenreich har ikke alltid samme sjarm og mot som vi ser at Han Solo har i den originale trilogien til Star Wars. Dette kan skyldes på at det er en yngre variant vi ser på kinoskjermen. Heldigvis er det ikke kun Ehrenreich som har fått i oppgave å portrettere en kjent og kjær figur. Donald Glover spiller den karismatiske Lando Calrissian, gjort kjent av Billy Dee Williams. Den finske basketballspilleren Joonas Suotamo tråkker igjen inn i Chewbacca drakten etter å ha tatt over for Peter Mayhewi The Last Jedi og deler av The Force Awaken.

Donald Glover is Lando Calrissian in SOLO: A STAR WARS STORY.
Donald Glover ER Lando Calrissian i SOLO: A STAR WARS STORY.(Foto: Lucasfilm)

 

Fortsetter med samme tone som Rogue One

Slik som Rogue One gjorde før Solo, så viser filmene innenfor A Star Wars Story hvordan de litt mindre historiene passer inn i Star Wars Sagan. Solo har litt av den samme tonen som Rogue One hadde, en litt mørkere variant av Star Wars universet, men med å fortsatt holde seg til det som gjør Star Wars til Star Wars, et godt eventyr.

Donald Glover is Lando Calrissian in SOLO: A STAR WARS STORY.
Filmen viser en mer mørkere side av Star Wars universet (Foto: Lucasfilm)

Mange gode karakterer, gamle og nye

Filmen heter Solo så åpenbart er det Han Solo som er midtpunktet og driver filmen frem. Der også som sakt karakterer vi er kjent med fra før som dukker opp også. men det er også en del nye karakterer som er med også. Woody Harrelson i mentor rollen passer bra for å få frem de trekkene som Han Solo kjenner igjen. Vi ser at rollen til Harrelson smitter over på den yngre Solo. Emilia Clarkesom en person fra Han Solo sin fortid kunne gått så mange veier. Det ble gjort på en måte som passet inn i historien om Han Solo uten at det føltes tvunget eller tok for mye plass. Og sist men ikke minst Paul Bettany som skurk er helt nydelig. Bettany kommer med en sjarm og  intensitet som kler Star Wars universt.

Woody Harrelson is Beckett and Alden Ehrenreich is Han Solo in SOLO: A STAR WARS STORY.
Woody Harrelson spiller mentoren til Han Solo (Alden Ehrenreich), Beckett, i SOLO: A STAR WARS STORY.(Foto: Lucasfilm)

Gir deg det du vil ha…. Og litt til

Denne filmen har i oppgave å forklare hvordan Han Solo ble den beste piloten i galaksen. Filmen svarer på dette spørsmålet og flere nøkkeltrekk med karakteren Han Solo.

Møtet med Chewbacca, pistolen, møtet med Lando og de nye karakter og  hvordan Han klarte å vinne Millenium Falcon i et spill med Sabacc. Det er noen elementer som er litt rare, for eksempel at de gir fokus til lykketerningene til Han Solo, som ikke har vært noe mer en pynt i Millenium Falcon før The Last Jedi ga de et større fokus. Til hvordan Han Solo fikk sin pistol. Dette er noen små bagateller som ikke er fylt så interessant som hvordan han vant Millenium Falcon fra Lando. Dette er noe vi har hørt om i de tidligere filmene og er nysgjerrige på å få vite. Filmen kommer også med noen overraskelser for de som kjenner star wars universet godt. Dette er jo tross alt en film for fansen av Star Wars.

Joonas Suotamo is Chewbacca, Woody Harrelson is Beckett, Emilia Clarke is Qi’ra and Alden Ehrenreich is Han Solo in SOLO: A STAR WARS STORY.
Han Solo (Alden Ehrenreich) i en av sine første Aflyveturer i Millenium Falcon. (Foto: Lucasfilm)

Han Solo sitt første skudd

Filmen sin historie er ikke for stor for en karakter som enda ikke har blitt blandet inn med Opprøreralliansen. Skalaen er stor nok til at du føler den har betydning for karakterutviklingen til Han Solo og liten nok til at den ikke får for stor oppmerksomhet fra resten av galaksen. De gir fansen svar på hvordan Han Solo klarte det kjente ”Kessel Run” under tolv parsek. Dette er en Star Wars historie som tas imot med åpne armer. Og det er rom for flere eventyr med denne versjonen av Han Solo

Siste podcaster

Anbefalte artikler