Anmeldelse: Contradiction

This content has been archived. It may no longer be relevant

Introduksjon

Contradiction er et lite indiespill, laget av studioet Baggy Cat, som plutselig dukket opp på radaren min. Studioet er helt nytt, og har ikke gitt ut noen tidligere spill. Det som er verd å merke seg er at spillet ble kickstartet og derfor gjort mulig av brukeren selv. På grunnlag av dette trenger studioet all den støtten de kan få.

Full Motion Video

Contradiction er et krimspill, som er av typen FMV, altså full motion video. Alt som skjer i spillet er filmet med ekte skuespillere. Dette var en veldig populær spillsjanger på starten av 90-tallet, men den har nå fått en gjennoppståelse med spill som Contradiction og Her Story.

Noe av grunnen til at denne sjangeren døde, var nok fordi det ofte var dårlig skuespill, svak historie og rett og slett ikke nok filmet materiale. Det siste punktet har blitt vesentlig mye lettere, siden kamera er relativt lett tilgjengelig idag.

Koselig by (Pressefoto BaggyCat)
Koselig by i spillet (Foto: pressefoto/Baggy Cat Studios).

Et lite sjarmtroll

Contradiction lider ikke av en svak historie eller manglende filmet materiale. Kvaliteten på skuespillerene er litt varierende, men det er litt av sjarmen til spillet. Spillet oser med sjarm! Fra den lille koselige byen, til karakterene som er med. Alle personene er unike, med sin egen lille vri. Den snåleste av de alle er nok personen du spiller som: detektiv Jenks. Med sine rare trykklegginger og gestikuleringer blir han raskt en favoritt. Det er tydelig at mye sjel har blitt satt inn i karakterene.

Gameplay

Gameplay i spillet er ganske enkelt og avslappet. Man skal navigere rundt i den lille byen og intervjue de ulike personene om emner. Man skal så finne selvmotsigelser i det de har sagt. Det er ikke revolusjonerende spillmekanikker, men de er utført på en elegant måte. Det er ganske tilfredsstillende å se personen man intervjue slite med å finne et svar når man peker ut selvmotsigelsen de nettopp har kommet med.

Her skal man finne selvmotsigelser (Skjermdump Einar S Johansen)
Her skal man finne selvmotsigelser (Skjermdump: Einar S Johansen)

Originalitet mot kvalitet

Noen vil nok si at historien i Contradiction ikke er så original. Krim i en engelsk by er tross alt ett av de mest brukte krimsettene. Midsomer Murders for eksempel, har jo gjort dette siden 1997. Men på tross av dette, så klarer Contradiction å fange meg inn. Det introduserer elementer av mystikk og okkultisme, noe jeg syns er ganske spennende hvis det er gjort på riktig måte. Dette var tilfellet i  akkurat dette spillet. Å si noe mer om spillets historie, uten å komme med store spoilers, er umulig. Spillet varer omtrent i 6 timer, noe som var forfriskende etter en sommer og høst med lange og intense spill.

Alt i alt, så er Contradiction et skikkelig underholdende spill. Det er nok ikke for alle, men jeg tror det kan nå et marked uten om gamere. På grunn av de enkle spillmekanikkene og at det kun er video, ser jeg for meg at en som liker krim ganske lett kan hoppe inn i dette spillet. Spillet finnes på Steam og Ipad og er ute nå!

Siste podcaster

  • Spillmagasinet: Gyldne øyeblikk bonus
    Sommeren nærmer seg, og da er det på sin plass å se tilbake på noen av høydepunktene så langt før vi tar en velfortjent sommerferie. Tusen takk til alle som har stått på dette semesteret. Voice over: Agnar I "studio": Agnar, Benedikte, Carl-Eirik, Kristian og Ole

Spillmagasinet

Spillpodcast om konsoll- og PC-gaming med reportasjer, tilbakeblikk, anmeldelser og gjester fra spillindustrien hver tirsdag

Anbefalte artikler