– Mange vil bli skuffet

This content has been archived. It may no longer be relevant

I år er det 15 organisasjoner som har søkt om midler fra semesteravgiften. Søknadene er på nesten 7, 3 millioner, men Velferdstinget har bare 5,9 millionene å fordele. Leder for Budsjettkomiteen, Serine Jonassen, ba derfor organisasjonene forberede seg på å bli skuffet.

– Vi har fått inn mange gode søknader, så fordelingen har vært vanskelig. Vi har sett på hvem som har potensiale til å effektivisere mer i sine regnskap, forteller Jonassen.

Hun sier de har prioritert på en måte de mener gir mer utbytte til flere studenter.

Hør hele reportasjen:

Mer påpasselige

Det var på forhånd knyttet spenning til om underslaget i BSTV ville ha noe å si for tildelingen.

– Vi har vært mye mer påpasselige med at alle organisasjonene har systemer for å fange opp underslag, sier Jonassen.

I innstillingen står det at saken ikke har hatt noe å si for tildelingen til BSTV.

– Alle som kan bevise til oss at de har systemer og gir oss fullt innsyn får vår tillit, sier Jonassen.

Full pott for Kulturstyret

Kulturstyrets leder Tellef Raabe er veldig fornøyd med at de er innstilt til å få det de har søkt om. (Foto: Jon Peder Horn Opsahl)
Kulturstyrets leder Tellef Raabe er veldig fornøyd med at de er innstilt til å få det de har søkt om. (Foto: Jon Peder Horn Opsahl)

Den eneste organisasjonen som har fått innstilt alle midlene de ønsket seg er Kultyrstyret. Leder Tellef Raabe er fornøyd.

– Vi har absolutt grunn til å smile i dag, sier Raabe.

Grunnen mener han er god planlegging fra deres side.

– Vi har budsjettert veldig nøkternt for 2016. Vi får 200.000 mer å gi til studentorganisasjonene, samtidig som vi kutter driftskostnadene, sier Raabe.

Kulturstyret står for tildeling av midler til studentkulturen i Bergen. Raabe forteller at de forventer en økning i antall søkere til de midlene de får.

– Jeg kan ikke love noe pengedryss fra Kulturstyret neste år, sier Raabe.

Jonassen sier at dette er noe av grunnen til at de har innstilt å gi Kulturstyret det de har søkt om

– De små beløpene ekstra de får generer veldig mye glede og nytte hos studentene, sier Jonassen.

Raabe har tro på at de vil få det som er innstilt når budsjettet skal vedtas 7. november.

– Erfaring tilsier at det på budsjettmøtet kan dukke opp nye radikale forslag, men jeg føler meg trygg på at Kulturstyret ender opp med å få det vi søkte om, sier Raabe.

Må kutte i utgaver

Ansvarlig redaktør i Studvest, Adrian Broch Jensen, sier de må kutte i antall utgaver om tildelingen blir stående. (Foto: Jon Peder Horn Opsahl)
Ansvarlig redaktør i Studvest, Adrian Broch Jensen, sier de må kutte i antall utgaver om tildelingen blir stående. (Foto: Jon Peder Horn Opsahl)

En som ikke er like fornøyd med budsjettkomiteens instilling, er ansvarlig redaktør i Studvest, Adrian Broch Jensen.

– For vår del vil det bety kutt i utgaver hvis vi blir kuttet så mye, sier Broch Jensen.

Studvest søkte om 870.000 men ble bare innstilt til 750.000. Broch Jensen hadde allerede lest innstillingen på forhånd, og er ikke overbevist av budsjettkomiteens begrunnelse.

– Det står ikke noen annen begrunnelse enn at vi har en god søknad og at de har lite penger. Jeg savnet begrunnelse, sier Broch Jensen

Jonassen tror Studvest vil klare seg med mindre midler.

– Vi mener at alle organisasjonene som får kutt har rom for å kutte. Hvordan de velger å prioritere er opp til dem, sier Jonassen.

Broch Jensen mener de ikke har noe annet valg enn å kutte i antall utgaver.

– Det er den eneste posten i budsjettet som vi har igjen å kutte, og det ga vi beskjed om til budsjettkomiteen, sier Broch Jensen.

Vil fremme alternativ

Broch Jensen har planen klar frem mot budsjettmøtet:

– Vi skal se på hvem som får hva og hvem som har fått hva tidligere. Så må man gjøre seg opp en mening om alle tildelingene gir mening med tanke på hva pengene blir brukt til, sier Broch Jensen.

De skal også prøve å komme med gode poeng på budsjettmøtet og legge fram alternative budsjett.

Siste podcaster

  • Nyhetsuka 03.05.2019.
    I denne vekas utgåve av Nyhetsuka får du høyre om at universitetsstyret valde å nedstemme forslaget om bøtelegging av forsinka sensur, dei nyleg offentleggjorte søkartala til UiB for neste skuleår, og debatt om korvidt utveksling burde vere obligatorisk eller ikkje. I studio: Kristin Aakvaag og Stine-Sofie Rivedal.

Anbefalte artikler