“Tre nøtter til Askepott” får norsk nyinnspilling

This content has been archived. It may no longer be relevant

Hver julaften siden 1975 har Tre nøtter til Askepott gått på tv, og familier har benket seg foran skjermen for å følge med på kjærlighetshistorien mellom Askepott og prinsen. Så høyt elsket er denne historien, at det nå er blitt bestemt at det skal lages en ny versjon av fortellingen. Denne gangen på norsk.

På NRK siden 1975

Askepott, vår Askepott får en ny norsk versjon av seg selv. Ja, du leste riktig. Den versjonen av Askepott som vi ser hver jul skal spilles inn på nytt, men denne gangen med norske skuespillere. For mange har det vært en tradisjon i seg selv å høre stemmen til Knut Risan spille alle de forskjellige karakterene i filmen. Også det å se fjollete menn løpe rundt i en snødekt skog i tights, og le av stemoren som går rundt med en lampeskjerm på hodet.

Tre nøtter til Askepott, eller Tři oříšky pro Popelku som den heter på tsjekkisk, har blitt vist på NRK hver julaften siden 1975. Nå får Friland Produksjon midler fra Norsk Filminstitutt til å lage en ny, norsk versjon av julefortellingen.

Skal ikke spilles inn i Norge

Filmen skal regisseres av Katarina Launing, som tidligere har regissert Kule kidz gråter ikke (2013) og Julenatt i Blåfjell (2009). Innspillingen er satt til å starte våren 2016, og kommer på lerretet vinteren 2016/2017.

Til tross for at det blir en norsk nyinnspilling, skal filmen ikke spilles inn i Norge. Derimot vil den mest sannsynlig bli spilt inn i Tsjekkia, og muligens Tyskland, slik som den originale versjonen.

 

Siste podcaster

 

Anbefalte artikler