Betal med et trykk

This content has been archived. It may no longer be relevant

Det foregår en digitalisering av studentenes studiehverdag. Siden i fjor sommer har man kunnet booke treningstimer i SiB sin treningsapp og fra dette semesteret av har studenter ved UiB kunne få studentbevis på mobilen sin. Det neste steget i digitaliseringen er at man også skal kunne bruke mobilen til å betale i SiB sine kantiner.

Husker din gratis kaffe

I første omgang er det de tre største kantinene som gir mulighet til å betale med mobiltelefon. Dette er SiB Kafé KronstadSiB Kafé NHH og SiB Kafé Studentsenteret. Deretter blir det utrulling i de andre kaféene inkludert SIB kafe – BBB. Betalingen skal foregå gjennom appen mCASH som allerede er i bruk i flere nettbutikker. Appen er gratis å laste ned og etter å ha registrert seg kan man overføre penger til en konto som opprettes og også registrere bankkort til bruk ved kjøp.

Betaling med mobil vil bli mulig fra og med tirsdag 3. februar. Når du skal betale med appen scanner du en QR-kode ved kassen og bekrefter med et trykk.

På sikt ønsker SiB å få et innebygget lojalitetssystem i appen. Det vil si at appen husker kjøpene dine og at den vet når du f.eks. skal få en gratis kaffe i kantina.

– Da vet både den som skal kjøpe og den som skal selge at nå er det gratis, sier Jørgen Riiser fra mCASH.

Cash er ikke fremtida mener Jørgen Riiser fra mCASH. Foto: Sara Svanemyr
Cash er ikke fremtida mener Jørgen Riiser fra mCASH. (Foto: Sara Svanemyr)

En annen fordel brukerne av mCASH får er at de får 10 prosent billigere mat og drikke i kantinene.

God løsning for studentorganisasjoner

SiB er de første som tar ibruk mobilbetaling med mCASH, men Riiser sier de ønsker å tilby sin tjeneste til flere studentorganisasjoner.

– Mange av dem er avhengig av cash, og det er ikke akkurat fremtida, sier Riiser.

Han sier videre at de har snakket med mange foreninger, puber, idrettslag osv. for å tilby dem mCASH som betalingsmåte. Det å leie kortterminaler kan være dyrt, så Riiser mener deres tjeneste da kan være en bedre løsning.

Ønsket til mCASH er også at man skal kunne bruke deres betalingstjeneste i flere butikker i framtiden.

Strenge krav til sikkerhet

Om du skulle være bekymret for å legge til sensitiv informasjon i en app så kan Riiser berolige deg.

– For å få lov til å drive med dette må vi ha konsesjon fra Finanstilsynet, sier Riiser.

Videre kan han fortelle at de ikke har opplevd forsøk på missbruk av tjenesten og har gode rutiner for å unngå det.

– Vi har de samme sikkerhetskravene som alle andre som flytter på penger, sier Riiser.

Noen kostnader

Selv om appen i seg selv er gratis er ikke bruken helt kostnadsfri. Tjenesten “vennebetaling” gjør at du kan overføre penger til andre som også har appen. Bruker du bankkort via appen til dette tar kortselskapet et transaksjonsgebyr på 2 prosent av beløpet.

– Når du bruker appen i kantina så koster det ingenting, betrygger Riiser.

Hør hele intervjuet med Jørgen Riiser fra mCASH:

Siste podcaster

  • Nyhetsuka 03.05.2019.
    I denne vekas utgåve av Nyhetsuka får du høyre om at universitetsstyret valde å nedstemme forslaget om bøtelegging av forsinka sensur, dei nyleg offentleggjorte søkartala til UiB for neste skuleår, og debatt om korvidt utveksling burde vere obligatorisk eller ikkje. I studio: Kristin Aakvaag og Stine-Sofie Rivedal.
 

Anbefalte artikler