Dansende smaksløker

This content has been archived. It may no longer be relevant

Det er varmt i luften. Det hender vi får et glimt av solen. Alle skolene er stengt – det er sommer. Med det følger også Studentradioens sommerkurs i radioteknikk for unge og lovende Bergensere!

Årets deltakere fikk full frihet til å velge innholdet i sendingen helt selv, og overraskende nok falt valget på en sjokoladetest.

Hva er vel en sommer uten klissete og klam sjokolade? Ja nettopp, og for en forbruker er nok ikke valget alltid så lett. Det er et stort, salt og sommerlig hav der ute av valgmuligheter og vi har tenkt til å gi deg den søte guiden til årets beste sommersjokolade.

Det er på tide å introdusere vårt…

…smakspanel!

JørgenAndreasMathias

Jørgen, Andreas og Mathias har smakt seg gjennom Freias store sjokoladeplater (av rettslige hensyn kan vi nevne at andre sjokoladeprodusenter også er tilgjengelig) og her er deres ekspertvurdering.

Av hensyn til autentisitet ble selvfølgelig all sjokolade servert “liggende på skinnseter innestengt i en varm bil”-temperert.

La smakingen begynne!

Firkløver

15165 copy

Jørgen: Denne sjokoladen synes jeg var utrolig dårlig. Smaken var rett og slett alt for rar. Jeg er ikke fan av den typen nøtter. Jeg er ikke så glad i nøtter i det hele tatt når jeg tenker meg om. Her var det ikke mye bra å si bortsett fra at det var sjokolade. Terninkast 2

Andreas: Denne synes jeg var relativt god. Jeg har spist denne sjokoladen siden jeg var liten. Det er jo et pluss, men så var jo det mest fordi det bare var melkesjokolade og denne å velge mellom. Jeg synes den er ok. Terningkast 4

Mathias: Jeg synes den var god når jeg la den i munnen, men ettersmaken var ikke noe særlig. Den er nesten litt stikkete og jeg startet å klø litt bakerst i munnen.

Kan det være en allergisk reaksjon?

Nei, jeg tviler sterkt på at det er en allergisk reaksjon. Eller kanskje det er en allergisk reaksjon mot smaken. Terninkast 3-

 

Melkesjokolade:

66672_Freia_Freia_Melkesjokolade_200g_1 copy

Jørgen: Ai, ai, ai. Denne er utrolig god. Jeg har vokst opp med denne sjokoladen og derfor har jeg veldig mange gode minner knyttet til den. Bare følelsen av smeltet melkesjokolade på tungen – mmm. Det skal riktignok sies at den ville ha vært bedre kald. Uansett gir jeg den… Terningkast 5

Andreas: Jeg er helt enig i at det er mange gode minner knyttet til denne, men jeg synes det er litt kjedelig at det kun er melkesjokolade. Jeg synes den har et fint papir, og det er bra. Terningkast 4

Mathias: Den var god, men jeg følte de andre sjokoladene hadde noe positivt ved seg som ikke denne har. Jeg har ikke noe mer å si. Terningkast 5

M:

66672_Freia_Freia_Melkesjokolade_20

Andreas: Dette er ikke akkurat en stor favoritt fordi jeg er ikke fan av M i utgangspunktet. Det passer bare ikke å kombinere nøtter med sjokolade. Putt heller lakris i, der har du en vinner. Neida, jeg liker faktisk ikke lakris, men jeg tror det ville blitt mer populært enn denne teite sjokoladen. Terningkast 3.

Jørgen: Åh, M. Jeg er litt enig med Andreas. Jeg synes det er mislykket å putte nøtter i sjokolade. Det blir så voksent med en gang og det er kjedelig. Posen er mye bedre og ville garantert fått en femmer. Dessverre er ikke dette posen. Dessverre. Dess verre. Terningkast 3-/2+

Mathias: Jeg er enig, og pakken ser ikke veldig fristende ut. Posene synes jeg ser mye bedre ut for den er mye mer fargerik.

Jørgen: Er du helt sikker på at det er mer farger på den?

Mathias: Mmm. Ja! Uansett, det ser ikke så velig fristende ut. Smaksopplevelsen er heller ikke så tipp topp. Det smaker som om du har gravd ned en sjokolade og latt den ligge der i to år, så graver du den opp og så spiser du den. Ikke bra. Enkelt og greit. Terningkast 2.

 

Kvikk lunsj:

66672_Freia_Freia_Melkesjokolade_200g_1

Jørgen: Dette er en veldig god sjokolade. Det er rett og slett en strålende blanding – fantastisk. Jeg liker til og med platevarianten bedre enn tur-pakken. Terningkast 6

Andreas: Denne sjokoladen synes jeg er ekstremt god. Den kan man spise mye av før man går lei den. Veldig tilfredsstillende å ha i munnen. Det er som om alle sorgene dine bare forsvinner. Når jeg spiser denne sjokoladen er det som om smaksløkene mine danser opp i skyene. Terningkast 6

Mathias: Det er en svært god sjokolade. Den inneholder det beste av både Kvikk lunsj og melkesjokolade. Det er en perfekt blanding og konsistensen er strålende. Smaken av søtt og salt er en vinnende kombinasjon. Terningkast 6

Daim:

66672_Freia_Freia_Melkesjokolade_200g_1

Jørgen: Dette var en god sjokolade. Eller vent nå litt, den var ikke så fantastisk god. Litt god. Jeg er ingen stor fan av daimen, jeg tror det er karamellen jeg ikke liker, uff. Den klistrer seg i tennene. Terningkast 3

Andreas: Jeg er helt uenig. Daim er en fantastisk sjokolade. Det er en av mine favoritter. Det må derimot sies at daimsjokoladen i Twist-utgaven fortsatt er bedre enn plate-utgaven, og det klistrer seg ikke for meg tenk. Terningkast 5

Mathias: Jeg er helt enig med Andreas. Jeg synes bitene gjør det tilfredsstillende å spise. Det er som om bitene er laget av harmoni.

Jørgen: Jeg synes det virker som om bitene inneholder spy.

Mathias: …Jeg synes heller ikke den klistrer seg noe særlig til tennene. Terningkast 5

Toppris:

66672_Freia_Freia

Jørgen: Denne sjokoladen var tip topp. Den gjør meg skikkelig hyper. Terningkast 5

Andreas: Toppris skiller seg litt ut. Den smaker mer av innholdet: sprø ris og toffie, og disse smakene passer godt sammen. Terningkast 5

Mathias: Jeg er ikke så veldig kjent med Toppris. Har hørt mye positivt om den, forventningene ble innfridd. Toffie smakte godt. En hjertevarmende sjokolade som passer godt når du har en trist dag. Terningkast 4+

Waltersmandler

509

Jørgen: Ååh, jeg fikk egentlig aldri kjent på smaken for jeg fikk latterkrampe (red.amn: uvisst av hvilken grunn). Det kan være sukkerkikket som satte inn. Helt ærlig talt husker jeg ikke hvordan den smakte. Jeg er fortsatt forventningsfull. Terningkast 4

Andreas: Den var helt grei. Som du sikkert husker er jeg relativt skeptisk til nøtter, men dette var en god sjokolade til tross for nøttene. Den skal derimot ha for en forferdelig ettersmak. Terningkast 3

Mathias: Dette var en helt forferdelig dårlig sjokolade. Den er ikke verdt å smake en gang. Den var så dårlig at den ble ironisk god. Terningkast 6

 

Panelets anbefalinger

IMG_5932 copy

 

Jørgen

Det er vanskelig, men jeg tror det må bli Topprisen. Jeg liker at den inneholder ris. Innpakningen er også veldig fancy og det synes jeg er viktig. Men det må sies at Topprisen fortsatt er best i liten pakke, tro det eller ei.

 

 

Mathias

Hvis du vil ha en humorfylt opplevelse vil jeg anbefale Walters mandler. Den søte mannen på pakken er prikken over i’en. Den er rett og slett så dårlig at den blir morsom: har du lyst på ironisk sjokolade er dette tingen. Om du derimot er opptatt av hva sjokoladen smaker ville jeg valgt Kvikk lunsj.

 

 

Andreas

Daim er min absolutte favoritt. Den orginale Daimen i små pakker er utrolig god, og når de nå har lagd den om til en sjokoladeplate er denne enda bedre. Det er en sjokolade inni en sjokolade! Det er en uslåelig kombinasjon.

 

 

Hør hele sendingen med Radio Nam Nam! 

Radio Nam Nam

 (Illustrasjonsbilder: Freia)

 

 

 

Anbefalte artikler