Syretripp og Maggie

This content has been archived. It may no longer be relevant

Jeg og mitt redaksjonelle medlem, Rolf Oldeide, har debattert Margaret Thatcher og hvilken innvirkning hun hadde på vår barndom. Svaret vi har kommet frem til er at hun ikke hadde noen innvirkning overhodet. Rolf var innelåst på gutterommet og hørte på Kiss under hele Falklands-krigen, mens jeg tok studiepoeng i He-Man og Playmo. Manken til Thatcher skulle kanskje gjøre Eli Hagen grønn av sjalusi, mens for vår del skulle jernkvinnen påvirke musikken vi kom til å høre på.

Fra Crust til Earache(underoverskrift)

Margaret Thatcher var ved siden av sin nære venn og politiske alliert, Ronald Reagan, 80-tallets store skyteskiver for punk og hardcore. Det er et stort tema og ekstremt mange band har gitt sine bidrag i form av hatsanger til de to tidligere statslederne. På de britiske øyene har band som Exploited, Crass, Varukers og musikere som Billy Bragg gjort sin harme hørbar gjennom uttallige plater, så vel som mainstream-artister som Morrisey. Punkbandene som startet opp og skrudde opp tempoet på 80-tallet ville inspirere musikere i Birmingham som ville starte band som Napalm Death, Carcass, Bolt Thrower og Godflesh. Det plateselskapet som de kom til havne på er også et av ekstrem metalens mest ikoniske, nemlig Earache. Det ble startet av Digby Pearson og fikk støtte gjennom en lov som Thathcer regjeringen hadde fått gjennom som skulle gjøre det lettere å for unge entrepenører å starte opp på egen hånd. Uten å ville det, sørget Thatcher for at noen av de største motstanderne av hennes politikk fikk utgitt sin musikk. Takk, Maggie.

Hør innslaget om Margaret Thatcher og hennes innvirkning på ekstrem musikk under

[audio:https://srib.no/wp-content/uploads/2013/04/Margrethe-Thatchers-bidrag-til-ekstrem-metal-låt-bolt-thrower-blind-to-defeat.mp3]
Yes betyr syretripp(underoverskrift)

Torger har vært på Apollon, og selv om han kommer fra et møblert hjem, ble han mistenkt innad i Fuzz-redaksjonen for å ha tatt syre. Grunnen er at han sjekket ut Yes-albumet Fragile. Det skal innrømmes at prog ikke nødvendigvis er det sterkest kortet hos undertegnede og Rolf, men det betyr jo ikke at vi ikke lar Torger komme til ordet og forsvare hvorfor plata Fragile er en Heavy Metal-klassiker. Har Opeth og Enslaved hørt på plata? Mos Def! Hvis du ikke er overbevist kan du høre Torger Havågs gjennomgang av plata under.

[audio:https://srib.no/wp-content/uploads/2013/04/Heavy-Metal-Klassiker-Yes-Fragile-TH-FuzZ-+-låt.mp3]

Helt til slutt ønsker Rolf å dele en musikkvideo med dere. Det er hans nye finske helter i bandet Lost Society. Jaggu meg liker de ikke snø heller. Who would’ve thunk!

 

Fuzz er din metal, rock og punk redning. Hver onsdag fra klokka 1300-1400. Sjekk ut nettsiden til Phonofestivalen ellers begynner vi å grine BLOD!

Spilleliste:

Besta – Imperio Do Odio

Uncle Acid and The Deadbeats – Mindcrawler

Hellsongs – Sin City

Bolt Thrower – Blind To Defeat

Yes – Fragile

Lost Society – Trash All Over You

Orchid – Mouths of Madness

Hypocrisy – End of Disclosure

Anbefalte artikler