Metal og krigssoner

This content has been archived. It may no longer be relevant

Fuzz har tilbrakt en lenger periode i  det Sørøst – Asiatiske hjørne av verden. Hvis ingen har fått det med seg så foretok undertegnede et interrail til Afghanistan i fjor høst. Dette resulterte i en radiodokumentar med tittelen Kabul Rock City – It’s what people do.

Fuzz er et metal, rock og punk program. Derfor bør metalbandene som spilte på Sound Central 2012 komme litt mer i fokus. Det er kanskje dette som har fått utrolig mange til å klø seg i hodet. Metal i Kabul? Det viser vel bare at kulturelle impulser sprer seg til alle kriker og kroker av kloden og at selv de mest voldelige konflikter ikke kan stoppe det.

Metal fra Sri Lanka

Paranoid Earthling fra Sri Lanka var det bandet som soleklart imponerte mest under Sound Central. Fra første gang de spilte under oppvarmingsdagene på festivalen til hoveddagene på hovedvenuen IFA i Kabuls grønne sone; bandet imponerte og de fikk afghansk ungdom til å hoppe og danse. Det var til og med antydning til mosh pit i Kabul. Who would have thunk? Det som ikke har kommet så godt frem er metalscenen i Sri Lanka. Paranoid Earthling forteller om scenen i Sri Lanka og hvordan de forholdt seg til å spille på en festival i Kabul.

Hør intervjuet her:

[audio:https://srib.no/wp-content/uploads/2013/05/Paranoid-Earthling-intervju-KGI-Fuzz.mp3]

District Unknown – Trusler og youtube klipp

district-unknown-Main
District Unknown back in the day. Da de fremdeles brukte masker. Kilde: http://www.freedomtocreate.com/district-unknown

Folk blir nesten sjokkert over at afghansk ungdom faktisk er på nett. Internett er det verktøyet de fleste musikkinteresserte bruker for å finne nye band og Afghanistan er ikke noe annerledes i så måte.  Medlemmene i District Unknown bestemte seg for å plukke opp instrumentene etter å ha sett noen youtube klipp av Metallica eller etter noen metal dvder som hadde blitt importert. Dette fører gjerne med seg en del oppmerksomhet i form av presse fra inn og utland. Vitsen rundt dette bandet er at de har gjort flere intervjuer enn konserter. Jeg intervjuet gitaristen Qais og trommisen Pedram. De fortalte meg om utfordringene med å spille i et metalband i Kabul og hva som får de til å fortsette.

Hør intervjuet med Pedram og Qais under

[audio:https://srib.no/wp-content/uploads/2013/05/SC-Dokumentar-klipp-3-Metal-i-Kabul.mp3]

Med dette avslutter Fuzz sitt arbeid med Afghanistan og festivalen Sound Central. Takk til alle som har vist interesse og engasjer dere gjerne i arbeidet som festivalen gjør.

Anbefalte artikler