This is Heavy Metal Tyranny

This content has been archived. It may no longer be relevant

Personlig synes ikke jeg at 90-tallet bare var møl rent musikalsk, men jeg kjenner mange som synes det. Et bekjentskap av meg ble så forbannet da Nirvanas Nevermind kom ut, at han stilte plata opp i hagen og skjøt den til smitt og smule med yndlings hagla. Hans tørre kommentar var; Du kan si at jeg er trygt forankret i 80-tallet. Det var vel tidenes understatement både i dette århundret og i det forrige. Heldigvis er han trygt forankret på Bertas bakeri på Dokka og ikke bak skranken på en platebutikk.

Det gamle er det nye
De nye uttrykkene som kom frem på 90-tallet kom fort og forsvant relativt kjapt(Grunge, Nu-metal og Alternative metal.) Innenfor ekstrem metal begynte sakte men sikkert black metal å karre til seg tilhørere. Det var lite rom for den tradisjonelle heavy metalen, og hardcorefansen av skallede 45-år gamle menn, med Saxon backpatch som prøvde å pushe plater på deg, måtte returnere til gutterommet eller nærmeste trygdekontor. I de senere år har heavy metalen sneket seg tilbake og bandene er hungrige som aldri før.

Med undergrunnsband som Ghost og In Solitude som har et utvalg av forskjellige band å trekke på, kan vi også trekke frem heavy metal bandene Wolf, Bullet og Enforcer. En ting har du kanskje lagt merke til, og det er at alle bandene jeg har nevnt er Svenske. Du har helt rett, det er også RAM.

Majestetisk Harry
RAM var et av de store heavy metal alibiene på fjorårets “Beyond The Gates”-festival som ble holdt på Garage. Før jeg stakk ned på Gåsa for å intervjue bandet så jeg musikkvideoen til låta “Flame of The Tyrants” som lå ute på Metal Blades hjemmeside. Med sine tydelige referanser til Mad Max filmene, og et naglebefengt nærvær tenkte jeg bare en ting. Dette er så majestetisk Harry at det dytter Odd Nærdrum av tronen. Jeg ble heller ikke skuffet under praten eller da jeg så konserten. Attituden ble satt under intervjuet og på scenen. This Is Heavy Metal Tyranny.

http://youtu.be/FMsD95sTg3k

Don’t forget ze klazziks
Klassikerne skal heller ikke glemmes under vårt interrail til 80-tallet. Redaksjonsmedlem Torger Havåg er over gjennomsnittet opptatt av klassisk rock og metal. Dere har sikkert fått med dere hans prat med Crowbar Frontmann Kirk Windstein. Han deler virkelig Torgers passion for klassisk rock og metal. Kirk er kanskje litt mer hard core enn Torger, med noen ti-talls band tattoveringer som pryder hans kropp, men Torger prøver så godt han kan med sprittusj. Kirk snakker livlig om Judas Priest i vår spalte Heavy Metal Klazzik.

Hør intervjuet med RAM under
[audio:https://srib.no/wp-content/uploads/2013/02/RAM-intervju-KGI-Fuzz-FÆRDIG.mp3]

Hør Metal Klazziks under
[audio:https://srib.no/wp-content/uploads/2013/02/Heavy-Metal-Klassiker-Kirk-Windstein-snakkar-om-Priest-+-låt.mp3]

Fuzz er din Metal, Rock og Punk redning. Hver onsdag fra klokken 1300-1400. Husk! Nagler er kjempe kosher. Lær gir deg skrittsopp.

Spilleliste:

Incendiary – Primitive Rage

Jaw Hore – I Believe I’ll Dust My Broom

Scumbugs – Baby’s gone away

RAM – Machine Invaders

Judas Priest – Desert Planes

Necrowretch – Putrid Death Sorcery

The Bronx – Too Many Devils

Lightning Swords of Death – Baphometic Chaos

Anbefalte artikler