Faith No More og mixtapes

This content has been archived. It may no longer be relevant

Faith No More er et av mine absolutte favorittband. Jeg har ikke tall på hvor mange timer jeg brukte på å høre på skivene deres. For dere som ikke er så kjent med bandet, så kan dere nå skrike Mike Patton i kor. Jepp, dette er bandet han slo gjennom med og på grunn av dette bandet har han idag rollen som vokal og lydikon. Bandet var et nødvendig brudd med det som hadde vært den rådende rocken og metalen frem til slutten av 80-tallet og begynnelsen av 90-tallet. Alternativ rock og metal krøp frem takket være band som Faith No More, men ikke minst et annet band som gikk under navnet Nirvana.

 

Alternativ vs Funk metal

Faith No More har ganske ofte fått merkelappen funk metal og denne merkelappen har jeg  store vanskeligheter med å svelge. Faith No More har eksprimentert såpass mye med et vell av sjangre at det er vanskelig å kun kalle bandet funk metal. En skive bryter totalt med dette mønsteret og det er skiva Angel Dust fra 1992.  Skiva er mørkere og kanskje mer minimalistisk enn de foregående tre skivene We Care A Lot, Introduce Yourself og The Real Thing. Du kan også finne noe mørk smørje tidligere på albumet The Real Thing i form av sangen The Edge of The World som handler om pedofili. De mest lystige sangene på albumet er Everythings Ruined, A Small Victory og ikke minst deres cover av Commodores låta Easy. Dessverre er sistnevnte låt den mest kjente fra dette bandet, men albumet har de kjente elementene deres av rock møter noe funky, men ikke minst noen hip hop elementer. I tillegg kan du høre industrimetal i noe av det de gjør. Den store skillet på denne skiva er at gitaren er mer i bakgrunnen mens synthen og bassen har fått en enda større rolle eller fokus om du vil. Angel Dust skulle bli den siste skiva med bandets mest kjente og populære line up som bestod av Mike Patton(vok), Billy Gould(bass)Jim Martin(gitar), Roddy Bottum(synth) og Mike Bordin(trommer). Jim Martin fikk fyken etter denne skiva og merkelig nok fikk neste skive King For A Day et mer rocka preg, men det er en annen historie.

 

Blakk og TDK kassetter

Dere infernalske drittunger som er født etter det hellige vannmerket 1989, kjenner ikke til den smerten med å kun få musikk gjennom gjennom radio og etterhvert MTV. Problemet med dette er fremdeles kjent idag. Fikk du ikke lyst til kverke Donkeyboy da de slapp sin første plate som ble spilt ihjel på P3? Dette er en av hovedgrunnene til at alternativ musikk fikk såpass stor plass på 90-tallet og ikke minst at bruddet med de mest populære rocke bandene ble så tydelig på denne tiden. Eksemplet jeg personlig kan gi er at jeg ikke har hørt på Guns n Roses skive siden 1992 og jeg har ikke hørt på Metallicas selvtittulerte album siden 1995. Så hvordan fikk du tak i egen alternativ musikk som blakk drittunge på 90-tallet? Hvis du var i samme posisjon som meg så lånte du plater av kompisene dine for å så ta de opp på kassett. En pakke med fire TDK kassetter kunne du få tak i for under femtilappen. Dette betydde at du måtte skrive tekstene til sangene selv og ikke minst lage egne covere. Dette kunne noen ganger få noen mildt sagt latterlige utfall som da jeg tok opp et Sepultura album og ikke fant kassetten i samlinga mi. Grunnen var at min egenkomponerte sepultura logo var så dårlig at den var uleselig.

Kvinnedag og Rolfs bekjennelser

Idag høres det nesten teit ut å kalle et band som består av jenter for et jenteband. Det er jo ikke som om dette er et nytt fenomen hvis du blar tilbake til 60-tallets Motown spoler frem til 70-tallets Runnaways og 80-tallets Girlschool. Dette fenomenet fikk nok en oppsving på 90-tallet med Riot GRRRRLLL fenomenet som ble frontet av band som Bikini Kill. Dette var også tiåret hvor vi så artister som PJ Harvey, Tori Amos og Alanis Morisette. Tekstene kunne ofte handle om hvor jævlige menn var og fæle break ups. Fuzz medlem Rolf Oldeide tar et oppgjør med sitt musikalske kvinnesyn og han er nå en ny mann.

Hør vårt dypdykk om plata Angel Dust og mixtape hælvete under

[audio:https://srib.no/wp-content/uploads/2013/03/Faith-No-More-Likposen-Taperecording-og-Angel-Dust.mp3]

Rolf bekjenner at damer er ganske kule under

[audio:https://srib.no/wp-content/uploads/2013/03/FuzZ-on-FEMMES-ROL.mp3]

 

Fuzz er din metal,punk og rockeredning. Hver onsdag fra klokken 1300-1400. Vi er ganske kule selv om vi får juling av jenter.

Spilleliste

Honningbarn – Fuck Kunst/Dans Dans

Mudhoney – I Like It Small

Orango – Jaded Stones

Hysterica – Girls Made of Heavy Metal

Faith No More – Everythings Ruined

Mount Salem – Lucid

BEAST! – Disguise Disaster

Pristina – The Motherfucker

 

 

 

 

Anbefalte artikler