Pressefoto: DNS media

Ibsen lett servert

“Ibsen på 78 minutter” en kondensert og humoristisk visning av Ibsens skumma forfatterskap.

Det festlige stykket, skrevet av Knut Nærum og regissert av Eirik del Barco Soleglad, går på DNS denne høsten.

Stykket tar på seg to selværklerte oppgaver:

  • Å spille alle verkene til Henrik Ibsen, med de 131 rollene blant tre skuepillere under 78 minutter.
  • Å overbevise folk om at Ibsen fortsatt er aktuell.

Hvordan klarte de seg? Hør på vår opplevelse av stykket her:

Siste podcaster

  • Skumma Kultur 22.10 - Det skumle voksenlivet og å gjemme seg bak metaforer
    Denne uken ser vi i Skumma Kultur på forfattere som kanskje burde la verkene sine få tale for seg selv, i stedet for å finne på nye og woke egenskaper med karakterene tilsynelatende ut av løse luften. Vi sikter så klart til JK Rowling og folk som er lei av at hun sier ting på twitter. Vi skal også blant annet snakke om når symbolverdien av en handling kan virke mer vikting enn om den faktisk har effekt, og om hvorvidt disneyprinsesser kan si oss noe om feminismens utvikling. Vi skal også høre Oscar sine tanker om frykten for å være en av de voksne, som liksom skulle ha kontroll og gjøre kule ting. I studio: Randi Heggernes Eilertsen, Mathea Lægland, Åshild Enstad Inhnslag: Oscar Fugelsnes

 

 

 

Skumma Kultur

Vi siler ut skummet, den beste av den beste kulturen både i Bergen og resten av verdenssamfunnet. Enten vi er kritiske, glade misfornøyde, jublende, positive, konstruktive, strenge eller tilfredsstilt.

Send

Your email address will not be published. Required fields are marked *