Showdown i AFC West

This content has been archived. It may no longer be relevant

NFL- runde 11 er igang. Den ble kickstartet med møtet mellom Indianapolis Colts og Tennessee Titans. Colts gikk på et stygt tap i uke 10 mot St. Louis rams, og var revansjesugne i uke 11. Men kampen startet ikke som quarterback Andrew Luck og colts hadde håpet. De lå tidlig under 0-14, og gikk til pause med 6-17, og det med Ryan Fitzpatrick som quarterback. Ikke at det er noe nytt for Colts. I de siste tre kampene sine har de tapt 35-0 i første quarter. Før pause så ikke Colts ut som et topplag, og slet med mange personlige feil. På et spill hadde de hele tre personal fouls,  hvor to var mot Erik Walden. Han rev av motspillerens hjelm og ga han en springskalle. I andre omgang var det andre boller. Colts skårte 24 poeng mot Titans 10, noe som ga en 30-27 seier til gjestene fra Indianapolis.

For å høre mer om kampene fra uke 10 og kampene i uke 11, hør på podcasten linket til nederst i saken

THE BATTLE AT MILE HIGH

En av de store snakkisene i år har vært Denver Broncos, og spesielt Peyton Manning. De fleste er enige om at Broncos er et topp-lag, men alle er enig om at dette er på grunn av Peyton. Manning har slitt med ankelen sin i de siste ukene, noe som var tydelig i andre omgang forrige uke mot Chargers. På treningsfeltet onsdag var det en spiller som manglet, nemlig Peyton Manning. Detaljer rundt anklene hans er selvfølgelig gradert strengt hemmelig. Heldigvis, for Broncos, ser det ut til at Peyton skal spille på søndag. Men vi får se om spillet til Peyton vil mangle det lille ekstra, han så ihvertfall dødelig ut på slutten av kampen mot Chargers.

Møtet i uke 11 er mellom det høyest skårende angrepet i NFL (Broncos) og det høyest skårende forsvaret (Chiefs). Det er to lag med forskjellige spillestiler. Bronco-forsvaret har sluppet inn en god del poeng så langt i år, men det har ikke noe å si når angrepet skårer 41,2 poeng per kamp. Chiefs derimot har bare skårt 23,9 poeng per kamp, men forsvaret har holdt dem inn i kampene og bare tillatt gjennomsnittlig 12,3 poeng per kamp. Det må legges til at siden Von Miller kom tilbake fra utestengelse så har Broncos tillatt 188.3 færre pasnings-yards. Så mye av jobben blir nok opp til Jamaal Charles, running backen til Chiefs.

Stillingen er jevn i toppen av AFC West. Kansas City er på førsteplass som ligaens eneste ubeseirede lag, med en 9-0 rekord. Broncos er hakk-i-hæl med en rekord på 8-1. Så denne kampen blir viktig for utfallet av divisjonen, sammen med kampen i uke 13 hvor de møtes i Kansas City. Hvis det ikke skjer noe uforutsett vil nok både Broncos og Chiefs komme seg til playoffs, men hvem som vinner divisjonen og hvem som tar Wild Card plassen er viktig. Laget som kommer på førsteplass ligger ann til å få kamp-fri i den første playoff-uken.

Det blir spennende å se om Chiefs sin secondary klarer å stoppe recieverne til Denver. Det blir også like spennende å se om den offensive-linjen til Denver, som har slitt i det siste, klarer å stoppe den hardtslående defensive-linjen til Kansas City. Hvis du ikke skal opp tidlig på mandagsmorgen vil jeg råde deg til å få med deg kampen som blir sett på som kanskje den største så langt i sesongen.

PREDICTIONS

Hver uke (foruten uke 1) spår Touchdown hvilke lag som vinner og hvilke lag som taper i den kommende uken. Den som har flest feil hver uke blir straffet på luften. Etter uke 10 ble det klart at Sondre og Kristoffer hadde tapt. Phu ville ha revansj for sin straff fra uken før, noe som endte med at Sondre måtte synge et vers av The Fox og Kristoffer måtte lese fra en erotisk novelle. Good times!