Fengslende kamp i luften

Velkommen til Strangereal

Ace Combat 7 for Playstation 4, utviklet av Bandai Namco Studios, finner sted i en fiktiv verden kalt Strangereal, hvor kontinentene, grensene og nasjonsnavn er helt annerledes. Fordelen med dette? Du kan fly hva du vil og sprenge hva som helst uten forpliktelser, og ingenting i spillet blir en politisk kommentar. Nice! Etter en kort intro blir du satt rett i cockpiten på en F-16 og bedt om å avverge et bombetokt.

Som spiller blir man møtt med et vakkert landskap, med bølger som glitrer i sollyset og kondensstriper fra jagerfly som raser frem og tilbake. Kontrolleren dirrer i sync med jetmotorene og med hvert eneste prosjektil som streifer skroget ditt. På toppen av det la utviklerne til et allsidig lydspor med elementer av jazz, rock og filmmusikk typisk fra krigsfilmer (ja, Top Gun). Ace Combat 7 gjør mye riktig med spillopplevelsen, men det betyr ikke at spillet er frifunnet fra kritikk.

Fortellingen i spillet er ganske basic, men også sær. Premisset begynner med at man er fanger som er med på å drifte en falsk flybase, for så at man blir bedt om å fly oppdrag som “fanger” i en slags straffeenhet. Det er en spesiell tone å velge for en fortelling, men heldigvis er ikke dette et dominerende element. Det er ingen dyp fortelling, men det er ikke akkurat nytt for Ace Combat spill heller. Denne spillserien er en unnskyldning for å ha litt jagerfly action med noen teknologiske friheter.

Utover det er ikke kampsystemet spesielt utfordrende. Vanskeligheten i spillet, utenom multiplayer, handler mer om tidsbegrensninger og timing enn f.eks. manøvrering og valg av våpen. Jagerflyet ditt er begrenset til tre våpen, så det er ikke spesielt mye allsidighet der. Så fort du mestrer å stall-manøvrere og ‘taile’ andre jagerfly, så forsvinner mye av utfordringen i spillet.

Strid i himmelen

Ace Combat 7 er en solid tittel for de som liker fly og moderne strid, og det leverer på tilgjengelighet. Vanligvis er dedikerte simulatorer som Digital Combat Simulator ganske krevende å sette seg inn i, men Ace Combat 7 slår en fin balanse mellom visuell realisme og arcade-action gameplay. Fortellingen gir inntrykket av hvordan det ville være om to moderne nasjoner gikk til strid mot hverandre, komplett med et dryss futuristiske teknologier. For de som har VR, så tilbyr spillet også egne oppdrag i en liten kampanje.

Tittelen har dessverre et tak på hvor mange opplevelser det kan tilby. Det krever en dedikasjon eller spesiell interesse i temaene Ace Combat 7 tilbyr for å virkelig sette pris på innholdet. For min del ble utformingen av oppdragene mer frustrerende enn gøy, så multiplayer delen av spillet ble min go-to der. Multiplayer tilbyr team deathmatch og Battle Royale moduser, og det er langt mer artig å jage ned andre spillere.

Alt i alt er spillet kanskje en tittel best reservert for de som er fans av sjangeren og Ace Combat serien. Hvis jagerfly appellerer til deg, så er dette et godt kjøp – desto bedre om du har VR. Men for folk ellers ville jeg anbefalt å kanskje vente på et tilbud eller prøve Ace Combat 5 om du er nysgjerrig nok.

Se trailer her!

Siste podcaster

  • Spillmagasinet: Kommende Adaptasjoner og Bisarre Fohåndsbestillinger
    Er vi på veg mot en storhetstid for gode filmadaptasjoner av spill, nå som spill begynner å bli mer og mer normalisert som et medium? Og er det verdt å betale nærmere 2000 NOK fo å få tilgang til Star Wars Outlaws 72 timer før alle andre? Store spørsmål som trenger lange svar fra store personligheter i denne ukens episode! I Studio: Benedikte, Kristian, og Agnar

Spillmagasinet

Spillpodcast om konsoll- og PC-gaming med reportasjer, tilbakeblikk, anmeldelser og gjester fra spillindustrien hver tirsdag

Anbefalte artikler