Deilig Oslopunk fra The Dogs

The Dogs er tilbake med nytt album, Before Brutality! 7 album på 7 år kan fort få en til å tenke, “Går ikke dette ut over kvaliteten?” Svaret er ganske enkelt, nei. Med The Dogs er det ikke kvantitet over kvalitet, man får rett og slett både og.

30 min med punk for punkeren og mannen i gata

Albumet her kommer med 10 låter, klemt inn på 30 min. Det vil si at for at Kristoffer Schau skal få ut all aggresjonen sin må låtene være korte, hissige og med refreng som vil få alle til å skrike med. Med andre ord, real PUNK! Og at The Dogs leverer musikk til ekte punkere er det ikke noe tvil om, men det er alle de andre elementene som gjør musikken deres så utrolig interessant. Det bugner av orgel, kule gitarmelodier og fengende koringer. De har også fått med seg Dagny (men dette er visst hemmelig) på «The End Has Begun», som fungerer som et lite avbrekk fra Schaus raspete roping og er et kult tilskudd mot slutten av plata. På den siste låta, «Tried to Borrow Some Colours off Your Rainbow», får vi også høre deilig munnspill som løfter både låta og albumet enda et hakk. Alt dette tvinnes så sammen på en måte som gjør at musikken også appellerer til oss som ikke er hardbarka punkere.

 

Tekster som løfter et bra album til et fantastisk album

Alt dette tatt i betraktning er det tekstene til Schau jeg setter mest pris på dette albumet. Det er krystallklare bilder, mesterlige rim og flust av refreng som faktisk vekker følelser. Sanger som «Let’s Start a Riot» og «Suicidal Appetite» får meg til å ville banke opp folk og rope ut til alle at verden går til helvete. På den andre siden av spekteret har vi balladen «There Won’t Be an Encore» med linja «Relationship, is just another word for something gone bad» som får meg til å rulle meg opp i sofaen å grine over tapte forhold.

 

Alt i alt!

Before Brutality er et album som leverer det man forventer av The Dogs. Som Kristoffer sier selv  “…progresjon og kunsterisk utvikling får dere oppsøke annensteds”. Man får det man får, og det er i dette tilfellet jævlig bra!

 

9/10

 

 

Anbefalte artikler