Reportasje: Debatt om vold i spillmediet

This content has been archived. It may no longer be relevant

Folk blir alltid bekymret når nye medier kommer på banen, spill er ikke et unntak. Grand Theft Auto, eller GTA er et eksempel på en spillserie som det har vært mye debatt rundt. I GTA kan du gå rundt og drepe så å si hvem du vil, stjele biler og forårsake kaos. Gjentatte ganger i media, har man sett at voldelige spill har fått skylden når folk har gjennomført ekstrem voldsbruk. Det er kanskje ikke så rart at folk blir bekymret når barn og unge spiller voldelige dataspill. Men har de egentlig en grunn til det?

Panelet fra Debatten Foto: Magnus Iversen.
Panelet fra Debatten Foto: Magnus Iversen.

Jeg dro på Litteraturhuset i Bergen, på en debatt i regi av Mediesamfunn. Debatten handlet om moral og kontroversielle temaer innenfor videospill. Der kom det opp flere problemstillinger som; Hvordan spillerne selv opplever kontroversielt innhold som overdreven voldsbruk og stereotypiske fremstillinger av kjønn. Kristine Jørgensen jobber med forskningsprosjektet Games and Transgressive Aesthetics, og har i den sammenheng snakket med mange spillere om dette temaet. Dette ble en viktig del av debatten, jeg tok derfor med et utsnitt fra denne delen i reportasjen. Etter debatten møtte jeg sjefen for Rain Games, Peter Meldahl. Vi tok oss en prat om hans synspunkter på noen av de kontroversielle temaene innenfor spill.

Siste podcaster

  • Spillmagasinet: Sesongavslutning
    Det nærmer seg sommer, og for en gangs skyld er hele programmet tilstede! De diskuteres litt om Summer Game Fest og hva vi ser frem til utover sommeren, samt minring og kos i studio. I studio: Agnar, Benedikte, Ole, kristian, Carl-Eirik, og Johannes

Spillmagasinet

Spillpodcast om konsoll- og PC-gaming med reportasjer, tilbakeblikk, anmeldelser og gjester fra spillindustrien hver tirsdag

Anbefalte artikler