Reportasje: Debatt om vold i spillmediet

This content has been archived. It may no longer be relevant

Folk blir alltid bekymret når nye medier kommer på banen, spill er ikke et unntak. Grand Theft Auto, eller GTA er et eksempel på en spillserie som det har vært mye debatt rundt. I GTA kan du gå rundt og drepe så å si hvem du vil, stjele biler og forårsake kaos. Gjentatte ganger i media, har man sett at voldelige spill har fått skylden når folk har gjennomført ekstrem voldsbruk. Det er kanskje ikke så rart at folk blir bekymret når barn og unge spiller voldelige dataspill. Men har de egentlig en grunn til det?

Panelet fra Debatten Foto: Magnus Iversen.
Panelet fra Debatten Foto: Magnus Iversen.

Jeg dro på Litteraturhuset i Bergen, på en debatt i regi av Mediesamfunn. Debatten handlet om moral og kontroversielle temaer innenfor videospill. Der kom det opp flere problemstillinger som; Hvordan spillerne selv opplever kontroversielt innhold som overdreven voldsbruk og stereotypiske fremstillinger av kjønn. Kristine Jørgensen jobber med forskningsprosjektet Games and Transgressive Aesthetics, og har i den sammenheng snakket med mange spillere om dette temaet. Dette ble en viktig del av debatten, jeg tok derfor med et utsnitt fra denne delen i reportasjen. Etter debatten møtte jeg sjefen for Rain Games, Peter Meldahl. Vi tok oss en prat om hans synspunkter på noen av de kontroversielle temaene innenfor spill.

Siste podcaster

  • Spillmagasinet: Ibelin og Samhold Gjennom Spill
    Spillmagasinet har sett Ibelin, dokumentaren om en gutt med Duchennes muskeldystrofi som knyttet sine sosiale bånd gjennom World of Warcraft. Disse båndene ble bevist i begravelsen hans, da flere av online-vennene hans dukket opp. I sammenheng med dette har vi intervjuet regissør Benjamin Ree, og har en samtale rundt spillverdenens sosiale side. Intromusikk hentet fra Cold_Fire på Pixabay: https://pixabay.com/music/corporate-inspiring-ambient-187870/ I studio: Benedikte, Carl-Eirik og Ole Produsent: Johannes Optun Ansvarlig redaktør: Sofie Larsen Nesdal

Spillmagasinet

Spillpodcast om konsoll- og PC-gaming med reportasjer, tilbakeblikk, anmeldelser og gjester fra spillindustrien hver tirsdag

Anbefalte artikler