Anmeldese: Kingdom Hearts HD 2.8 Final Chapter Prologue

Jeg husker når jeg var liten, så var det en spill-serie som forvirret meg mer og mer hver gang jeg var innom butikker som solgte spill, for blant disse spillene, på en av hyllene, sto det et spill som het “Kingdom Hearts”. Jeg husker første gang jeg så coveret til “Kingdom Hearts 2” på Playstation 2 i en hylle, i en eller annen butikk. Jeg så lenge på coveret, og begynte å lure. “Hvordan i all verden har de klart å kopiere Disney-figurer så bra, uten å bli saksøkt?” Så satt jeg det fra meg, og gikk igjen. Tro det eller ei, men det tok ÅR før jeg fant ut at det faktisk VAR Disney-karakterer. Det var ikke kopier av Mikke, Langbein og Donald, det VAR Mikke, Langbein og Donald! Hadde jeg visst det første gang jeg så spillet, hadde jeg nok kjøpt det… Okei, nei, jeg hadde fått det av mamma, tatt det med hjem, og spilt spillet om igjen og om igjen og om igjen… og om igjen… også litt til da, selvfølgelig. Men, siden jeg aldri fikk spillet, fikk jeg aldri det nostalgiske forholdet til Kingdom Hearts som jeg nå egentlig ønsker at jeg kunne hatt. Jeg kjøpte til og med Kingdom Hearts HD 1.5 Remix til Playstation 3, for da tenkte jeg “Yes, endelig skal jeg forelske meg i Kingdom Hearts!”, men av en eller annen grunn skjedde det ikke… Spillet var fascinerende, og følelsen av å løpe rundt i forskjellige Disney-verdener, var dritfet, men gameplayet resonnerte ikke helt med meg desverre, og jo flere år som gikk, jo mer avansert og skummelt virket det å sette seg inn i historien.

(Pressefoto: Koch Media)
(Pressefoto: Koch Media)

Det fører oss til nåtid, og spillet vi skal snakke om: Kingdom Hearts HD 2.8 Final Chapter Prologue til Playstation 4. Kronglete tittel? Oh yes, men jeg var likevel fascinert av konseptet. Når jeg prøvde 1.5 Remix til PS3, var det remastere av PS2 spill. 2.8 Final Chapter er en del HD-remake av ett 3DS-spill, og en del splitter nytt spill, som leder inn i det lenge etterlengtede Kingdom Hearts 3. Tenk Metal Gear Solid: Ground Zeroes til Metal Gear Solid 5. Kanskje var det de utdaterte kontrollene til 1.5 som snudde meg vekk fra spillet? Er kanskje da å spille ett nytt Kingdom Hearts spill løsningnen? Det er bare en måte å finne ut det på!

Kingdom Hearts HD 2.8 Final Chapter Prolouge inneholder tre hovedelementer: Kingdom Hearts Dream Drop Distance HD, en HD-remake av et spill som kom ut til 3DS, Kingdom Hearts 0.2: Birth by Sleep – A Fragmentary Passage som er det nye spillet som leder inn i Kingdom Hearts 3, og Kingdom Hearts χ Back Cover, som er en animasjonsfilm som forteller en historie som skjedde veldig tidlig i Kingdom Hearts-universet. Denne historien ble først fortalt i Kingdom Hearts Unchained X, som er et browser/mobilspill, men blir nå gjenfortalt her. Blir du like forvirret som meg? Bra.

Lite spill på stor skjerm

La oss begynne med Kingdom Hearts Dream Drop Distance HD. Dette spillet kom opprinnelig ut til 3DS i 2012, og er nå remastret/ombygget til Playstation 4. Spillet starter med en nydelig intro-film, som forteller deler av serien! Denne filmen var en veldig fin start på spillet, men den er kanskje for bra for sitt eget beste! Problemet er at når du da kommer in til cutscenene, som er oppgraderte versjoner av 3DS-versjonene, ser de helt forferdelige ut i forhold! Modellene varierer fra nokså gode, til under middels, og mange av områdene ser tomme ut! Noen scener ser bedre ut enn andre, men generelt merkes det veldig godt at dette er et 3DS-spill som er flyttet til et system som er “for bra”. Her burde kanskje Square Enix, spillutvikleren, ha jobbet mer med å forbedre spillet.

Historien denne gangen er at Sora sammen med kompisen Riku skal testes som Keyblade-holdere. Keyblade er sverdene som brukes i Kingdom Hearts-serien, og ser ut som nøkler. Historien er fortalt med god musikk, god voice-acting og grei skriving, og dette sammen klarer av og til å distrahere fra den middelmådige grafikken. Gameplayet denne gangen fokuserer på en god del forskjellige ting. Du har en ny måte å bevege seg på i form av Flowmotion, som gjør at du kan hoppe fra vegg til vegg, angripe fiender raskt osv. Du kan også fange diverse monstre kjent som “Dream Eaters”, og du blir tvunget til å hoppe frem og tilbake mellom å bruke Sora, og å bruke Riku. Dette er en funksjon som kan være både kul, og litt irriterende, men jeg syntes for det meste at det var en interessant måte å spille igjennom spillet på, men det kan være frustrerende å bli dradd ut midt under en kamp, for å så måtte starte kampen på nytt igjen når du blir byttet tilbake til samme karakter! Historien er, som tidligere nevnt, godt fortalt, men det er noen forvirrende punkter, spesielt når man starter spillet! Et eksempel på tidlig forvirring er at du ser historie-deler som skal ta tid cirka samtidig som gameplayet, men Sora og Riku ser mye yngre ut i gameplay-delen. Dette blir forklart senere, men det var likevel forvirrende en god stund.

Kingdom Hearts 3: Ground Zeroes

Kingdom Hearts 0.2: Birth by Sleep – A Fragmentary Passage er den nyeste delen av denne kolleksjonen, og er en kort opplevelse hvor du spiller som Aqua, en karakter som sitter fast i en annen dimensjon. Historien begynner med at du får se Mikke Mus, sammen med flere Kingdom Hearts-karakterer, snakke om hvordan de kan få Aqua og vennene hennes tilbake, og så starter spillet med at du drar rundt i denne dimensjonen Aqua sitter fast i. Spillet er et action-eventyr-spill, i likhet med resten av Kingdom Hearts-serien for det meste, og gameplayet føltes veldig bra, om litt stivt. Selv om serien har utviklet seg opp igjennom årene, føles karakterene veldig stive og tunge når de beveger seg, spesielt når de hopper, men bortsett fra dette, føles alt fra combaten til bevegelsene smoothe og gode ut! Historien er interessant, og faktisk ikke helt umulig å følge med på, selv for en Kingdom Hearts-noobie som meg! Grafikken er god, men det er noe som ikke fungerer. Karakter-modellene ser veldig glatte ut, nesten som plastikk, de ser ut som actionfigurer, ikke de faktiske karakterene, og de distraherer litt fra cutscenene. I gameplayet går det bra, for da er du opptatt med å banke opp fiender med nøkkelknippet ditt, men i historie-deler ser det ut som noen veldig gode action-figurer som kan snakke, ikke Mikke og venner som skal redde Aqua og gjengen.

(Pressefoto: Koch Media)
(Pressefoto: Koch Media)

Til sist må jeg også nevne Kingdom Hearts χ Back Cover, som er en animasjonsfilm som forteller historien til et Kingdom Hearts mobilspill! Denne filmen forteller en historie som skjedde tidlig i Kingdom Hearts-universet, og jeg skal helt ærlig si at jeg ikke skjønte så mye av denne. Jeg kan ikke kalle den direkte dårlig, den er bare veldig tydelig laget for die-hard Kingdom Hearts-fans. Den ser pen ut, da…!

Konklusjon

Hvis du ikke er Kingdom Hearts fan, ville jeg ikke startet her! Denne kolleksjonen inneholder to greie spill og en grei film, men dette skaper bare mer forvirring enn det forklarer noe, som er forståelig, siden denne kolleksjonen er midt i serien! Jeg synes kanskje ikke at denne pakken er verdt fullpris uansett, siden du ikke får så mye mer enn Kingdom Hearts: Dream Drop Distance HD, pluss en demo og en film. Hvis du er en fan av serien, kjøp spillet på tilbud! Er du ikke en fan, men vil bli det? Kjøp Kingdom Hearts HD 1.5 + 2.5 ReMIX når det kommer ut i slutten av Mars, som er en samling av de 6 første spillene i serien! Og ja, Hardcore skal også anmelde den samlingen!

Siste podcaster

  • Spillmagasinet: Sesongavslutning
    Det nærmer seg sommer, og for en gangs skyld er hele programmet tilstede! De diskuteres litt om Summer Game Fest og hva vi ser frem til utover sommeren, samt minring og kos i studio. I studio: Agnar, Benedikte, Ole, kristian, Carl-Eirik, og Johannes

Spillmagasinet

Spillpodcast om konsoll- og PC-gaming med reportasjer, tilbakeblikk, anmeldelser og gjester fra spillindustrien hver tirsdag

Anbefalte artikler