Jenter, ta på dere selv!

This content has been archived. It may no longer be relevant

Jenter, la oss bare være enige om at onani er flaut. Alle onanerer, og alle vet at alle gjør det, men å snakke om det? Jeg kan sikkert komme på over hundre ting jeg heller vil ha en samtale om.

Onani

Onani har navnet sitt etter Onan fra første Mosebok, som giftet seg med sin brors kone etter at broren døde. Ettersom Onan ikke ønsket å gjøre brorens kone gravid, lot han ”sæden renne til jorden”, noe som verken ble applaudert av Gud eller religiøse i etterkant. Gud lot Onan dø, og bibelverset er i stor grad blitt tolket som en advarsel om at onani er syndig.

Dette har fått store konsekvenser for tenåringer i århundrer, som har måttet sove med hendene over dynen til det ble vanlig å få lukke soveromsdøren sin. Det har vært ansett for å være både skittent og en inngangsbillett til skjærsilden, og først nå i nyere tid har man begynt å anerkjenne fordelene ved onani, eller masturbering.

Det har seg nemlig slik at onani frigjør endorfiner og øker blodsirkulasjonen, pluss at det føles godt. I tillegg, og kanskje viktigst av alt, er onani en ypperlig måte å bli kjent med sin egen kropp på og sine egne seksuelle preferanser. Det fører i sin tur til bedre sex, som igjen er fordelaktig for kropp, sinn og parforhold.

Hvorfor er det flaut å snakke om?

Så hvorfor er det så flaut å snakke om noe som er bra, naturlig og tilsynelatende helt normalt? Gutter snakker om runking kanskje tre ganger i timen, og har ingen problemer med å utlevere grove detaljer og tips. Jeg husker fortsatt med gru da en av “de tøffe” venninnene mine anbefalte meg en vibrator. Jeg ble så flau at jeg trodde jeg skulle besvime, og følte meg i tillegg like fersket som en fjortenåring som mister rusbrusen ut av baggen.

At jeg synes onani er så flaut, er ikke noe jeg er stolt av. Den rasjonelle delen av meg vet hvor naturlig onani er. Dessuten er den moderne kvinnen, noe jeg liker å tenke at jeg selv er, ivrig etter å rive ned slike tullete tabuer.

LES OGSÅ: Er det ikke deilig å ha noe å hate? 

En oppfordring

Så jenter, min oppfordring til dere er følgende: Snakk med venninnene deres, vær åpne om at dere er seksuelle og har behov, tips hverandre om leketøy og slutt å være flau. Hvis guttene kan måle penisene sine med linjal fra de er tretten og i tillegg ha runkeringer, må da vi i det minste få snakke om at vi tar på oss selv uten å dø av det?

I forrige ukes avsnitt av Jentegarderoben tok vi opp onani blant flere vanskelige, tabubelagte temaer. Hør podcasten vår her:

Siste podcaster

    Anbefalte artikler