Flickr/Kartal8167

Hvem er Verdensrommet?

Eksperimentelle og deilige toner rommet Tegelverket på fredag, helt problemfritt.

Tidligere i år slapp Verdensrommet EPen «Problem», og på Kvarteret fredag kveld ble det holdt releasekonsert i sammarbeid med Bergen Realistforening. Verdensrommet fylte lokalet med gode vibber blant publikum fra første stund. Det var trangt om plassen, MEN fortvil ikke, vi sto de nærme nok.

Martin Gowland og Andreas Høvset. Foto: Louise Gabrielsen

Martin Gowland og Andreas Høvset. Foto: Louise Gabrielsen

Tydelig eksperimentering står sentralt i musikken til bandet fra Skien, som består av Andreas Høvset og Vetle Junker. Det er vanskelig å fastlå hva slags sjanger Verdensrommet tilhører, men krysningen av indie, hip hop og jazz skaper et unikt og spennende lydbilde, som funket strålende på Tegelverket.

Problem

«Problem» gjestet av Eirik Aas fra Hester V75, er på mange måter representativt for hele EPen med sitt preg av RnB og hip hop. Låten var også høydepunktet på konserten, og ble spilt på Crossfade for første gang tidlig i desember, da Verdensrommet besøkte oss i studio.

Foto: Natalie Azba

Bergen Realistforening presenterer Verdensrommet

Konserten var arrangert av Bergen Realistforening, studentforeningen som fremmer kultur for studenter i Bergen. Ved å arrangere konserter med spennende og nye artister, bidrar deres arrangementer til å berike kulturlivet i Bergen. Den nye EPen lover godt for musikkåret 2017. Sjekk ut EPEN og Intervjuet på crossfade fra 27. november 2016!

Siste podcaster

Crossfade

Crossfade is a hip hop and soul show occurring every Wednesday night from 21:00 to 23:00. It features Michael Wisdom Opara, Oscar Lines, Natalie Azba and Felix Garner Davis. Each week, the hosts decide on a topic, choose individual playlists and then allow the show to guide itself live as they interweave music and analytical discussion. Crossfade doesn’t stick to a specific sonic template or devote itself to a particular era; rather, the sounds you hear floating out of Studio 2 each Wednesday are always an eclectic blend. Whether you’re looking for the new, the old, the experimental or the traditional, these four seasoned selectors have you covered.

Send

Your email address will not be published. Required fields are marked *