Hvem er Verdensrommet?

Tidligere i år slapp Verdensrommet EPen «Problem», og på Kvarteret fredag kveld ble det holdt releasekonsert i sammarbeid med Bergen Realistforening. Verdensrommet fylte lokalet med gode vibber blant publikum fra første stund. Det var trangt om plassen, MEN fortvil ikke, vi sto de nærme nok.

Martin Gowland og Andreas Høvset. Foto: Louise Gabrielsen
Martin Gowland og Andreas Høvset. Foto: Louise Gabrielsen

Tydelig eksperimentering står sentralt i musikken til bandet fra Skien, som består av Andreas Høvset og Vetle Junker. Det er vanskelig å fastlå hva slags sjanger Verdensrommet tilhører, men krysningen av indie, hip hop og jazz skaper et unikt og spennende lydbilde, som funket strålende på Tegelverket.

Problem

«Problem» gjestet av Eirik Aas fra Hester V75, er på mange måter representativt for hele EPen med sitt preg av RnB og hip hop. Låten var også høydepunktet på konserten, og ble spilt på Crossfade for første gang tidlig i desember, da Verdensrommet besøkte oss i studio.

Foto: Natalie Azba

Bergen Realistforening presenterer Verdensrommet

Konserten var arrangert av Bergen Realistforening, studentforeningen som fremmer kultur for studenter i Bergen. Ved å arrangere konserter med spennende og nye artister, bidrar deres arrangementer til å berike kulturlivet i Bergen. Den nye EPen lover godt for musikkåret 2017. Sjekk ut EPEN og Intervjuet på crossfade fra 27. november 2016!

Siste podcaster

 • The fall off (ikke J.Cole albumet) + MER BEEF
  DRAKE DISS MOT KENDRICK LEKKET!? Vi starter episoden med å gjenoppta beefen fra forrige uke. Drake og Rick Ross hadde et par ord til hverandre på hver sin sang med forskjellige resultat (kommer ann på når på dagen du hører på episoden). Apropo kvalitet og resultat så snakker Liban, Arne, Cornelia, Jenny og Nadja videre i episoden om rappere som har falt av og deres forsøk på å få tilbake relevansen. Er du ute etter tips til hvordan du kan komme deg tilbake etter å ha falt av? Da er du heldig! Crossfade har deg med deres topp tips til hvordan du kan klore deg tilbake til toppen. Takk oss senere ;);)
 • Kendrick vs J. Cole og Drake
  KENDRICK OG J. COLE HAR BEEF?! Arne og Liban diskiuterer forhodlet J. Cole og Kendrick Lamar har hatt gjennom deres karriere og hva som har bygget opp før verset Kendrick Lamar slapp på Future og Metro Boomin sin sang "Like That".
 • En tribute til hiphopens kvinner
  Gratulerer med kvinnedagen! I denne episoden retter Crossfade velfortjent oppmerksomhet mot det mindre representerte kjønnet i hiphop-industrien. Vi diskuterer kvinners rolle i hiphop og RnB og putter deg på både større og mindre kjente kvinnelige artister! I studio: Nadja, Arne, Jenny, Atle, Cornelia
 • Holly jolly gangsterrap
  Jentene i Crossfade ringer julen inn med julemusikk fra Snoop Dogg, Tyler The Creator og Busta Rhymes. Er det vittig eller lame med rappere som disker opp med fullt julealbum? Vi ringer også et tidligere Crossfademedlem som kommer tilbake på lufta i 2024. God jul og godt nyttår fra Crossfade! I studio: Cornelia Subramaniam Andersen, Jenny Storesund, Jenny Sofie Abrahamsen
 • Musikerlivet i Bergen - med The Bundy Bunch
  Vi tok en prat med Markus og Ole Marius i det Bergens-baserte bandet The Bundy Bunch! Ta deg en lytt for å få innsikt i hvordan de opplever livet som musiker i 20-årene, hva kreativitet egentlig betyr for dem, hvorfor man bare burde kaste seg ut i å skape ting, og mye mer! I studio: Jenny Sofie Abrahamsen, Cornelia Subramaniam Andersen, Ole Marius Saltvik og Markus Matland.

Anbefalte artikler