Hvem er Verdensrommet?

Tidligere i år slapp Verdensrommet EPen «Problem», og på Kvarteret fredag kveld ble det holdt releasekonsert i sammarbeid med Bergen Realistforening. Verdensrommet fylte lokalet med gode vibber blant publikum fra første stund. Det var trangt om plassen, MEN fortvil ikke, vi sto de nærme nok.

Martin Gowland og Andreas Høvset. Foto: Louise Gabrielsen
Martin Gowland og Andreas Høvset. Foto: Louise Gabrielsen

Tydelig eksperimentering står sentralt i musikken til bandet fra Skien, som består av Andreas Høvset og Vetle Junker. Det er vanskelig å fastlå hva slags sjanger Verdensrommet tilhører, men krysningen av indie, hip hop og jazz skaper et unikt og spennende lydbilde, som funket strålende på Tegelverket.

Problem

«Problem» gjestet av Eirik Aas fra Hester V75, er på mange måter representativt for hele EPen med sitt preg av RnB og hip hop. Låten var også høydepunktet på konserten, og ble spilt på Crossfade for første gang tidlig i desember, da Verdensrommet besøkte oss i studio.

Foto: Natalie Azba

Bergen Realistforening presenterer Verdensrommet

Konserten var arrangert av Bergen Realistforening, studentforeningen som fremmer kultur for studenter i Bergen. Ved å arrangere konserter med spennende og nye artister, bidrar deres arrangementer til å berike kulturlivet i Bergen. Den nye EPen lover godt for musikkåret 2017. Sjekk ut EPEN og Intervjuet på crossfade fra 27. november 2016!

Siste podcaster

 • Crossfade Tøyen Holding 3 (del 2)
  Crossfade sin første albumsending fortsetter! Arne, Liban, Jenny og Cornelia tar deg med dypere inn i Tøyen Holding sitt lyriske univers. Hva er den beste vinen? Hvilken motestil får deg til å bli en utstilling på Teknisk museum? Dette og mer får du svar på med å trykke play ;);)
 • Spesialepisode Tøyen Holding 3 (del 1)
  Crossfades første albumepisode er endelig her! Med noe godt i glasset tar Arne, Liban, Jenny og Cornelia deg gjennom det nyeste albumet til den aktuelle rapduoen Tøyen Holding. Hør oss analysere referansetunge linjer og vittige punchlines i del 1 av denne spesialepisoden!
 • Episode 14 Er rap død?
  Long time no see! Crossfade er tilbake og i denne episoden begir Arne, Jenny og Cornelia seg ut på den evigvarende diskusjonen rundt samtidens hiphop - døde sjangeren med trap og mumble rap? Er rap dødt eller gjenfødt? Hør Crossfades take i dagens episode!
 • Episode 13: Vi er tom for ideer
  13 er et ulykkestall og vi er tom for ideer. Crossfade kjører derfor en spøsmålsrunde. Har du noensinne lurt på hva medlemmene i Crossfade sine rap-navn er? Eller hvilke artister som har størts samfunnsansvar? Da finner du ut av det ved å høre gjennom dagens episode!
 • Episode 12: Kjærlighet, quiz og blod
  Endelig er Liban tilbake med resten av gjengen og disktuterer "New music friday", emosjonell dyp tolkning av Linni i ukas "DTF" (Dyp tolkning fredag) og en valentines-day inspirert quiz! Hvem kan mest om hiphop og RnB`s nyanserte kjærlighetsliv? Ta deg en lytt for å finne ut!

Anbefalte artikler