Hvem er Verdensrommet?

Tidligere i år slapp Verdensrommet EPen «Problem», og på Kvarteret fredag kveld ble det holdt releasekonsert i sammarbeid med Bergen Realistforening. Verdensrommet fylte lokalet med gode vibber blant publikum fra første stund. Det var trangt om plassen, MEN fortvil ikke, vi sto de nærme nok.

Martin Gowland og Andreas Høvset. Foto: Louise Gabrielsen
Martin Gowland og Andreas Høvset. Foto: Louise Gabrielsen

Tydelig eksperimentering står sentralt i musikken til bandet fra Skien, som består av Andreas Høvset og Vetle Junker. Det er vanskelig å fastlå hva slags sjanger Verdensrommet tilhører, men krysningen av indie, hip hop og jazz skaper et unikt og spennende lydbilde, som funket strålende på Tegelverket.

Problem

«Problem» gjestet av Eirik Aas fra Hester V75, er på mange måter representativt for hele EPen med sitt preg av RnB og hip hop. Låten var også høydepunktet på konserten, og ble spilt på Crossfade for første gang tidlig i desember, da Verdensrommet besøkte oss i studio.

Foto: Natalie Azba

Bergen Realistforening presenterer Verdensrommet

Konserten var arrangert av Bergen Realistforening, studentforeningen som fremmer kultur for studenter i Bergen. Ved å arrangere konserter med spennende og nye artister, bidrar deres arrangementer til å berike kulturlivet i Bergen. Den nye EPen lover godt for musikkåret 2017. Sjekk ut EPEN og Intervjuet på crossfade fra 27. november 2016!

Siste podcaster

 • Episode 6: Wrapped 2018-2021
  Idag er det jentenes tur! Nadja, Jenny og Cornelia tar oss med på en reise gjennom sine Spotify Wrapped-lister fra 2018 til 2021. De åpner opp om hva det er som har preget musikksmaken deres gjennom årene - alt fra tenåringsaggresjon til lockdown til dyp kjærlighetssorg. På slutten av episoden kommer jentene med en challenge til lytterne, så hør gjennom for å få det med deg!
 • Intervju med Charlie Skien
  Jenny og Arne snakker med Andreas Aunedi Høvset, også kjent som Charlie Skien om nytt soloprosjekt, ny singel og debut-EP. Hvordan har prosessen vært forskjellig fra å jobbe i bandene Verdensrommet og Softcore untd. Hvordan var det å slippe album dagen korona-pandemien kom til Norge og hva er hans personlige favoritter? Dette og mer i praten med Charlie Skien!
 • Episode 5: Wrapped 2016-2017
  Arne og Atle tar et dypdykk i deres mest spilte sanger på Spotify i 2016 og 2017. Hør på Arne og Atle fortelle om gøye, triste og kleine musikk minner relatert til en (nesten) glemt ungdomstid. Hvilken sang som Arne hater i 2022 ligger høyt på lista hans i 2017? Hvilke sanger synes Atle det er som passer seg best på en kjøretur på nattestid? Ta deg en lytt å finn ut!
 • HipHop og RnB gjennom tidene (med gjest!)
  I denne sendingen tar Nadja og Jenny et dypdykk inn i de ulike tiårene fra 1980- tallet til 2010- tallet, og kårer deres topp artister for hvert av tiårene. Med besøk av William fra Trigger diskuterer vi hvem som er størst i gamet gjennom ulike debatter. Er det Biggie vs. Pac? Er det Kendrick eller Cole? (+Drake)? Og hvilken æra savner vi mest?
 • Episode 3: Konserter på godt og vondt
  Arne, Nadja, Jenny og Cornelia tar dere med på en reise gjennom deres første, dårligste og beste konsertene de har vært på. Hvilke norske spillesteder har gruppen et oppgjør med? Er Steve Lacy, Tyler The Creator respektløs mot sine fans? Ta deg en lytt for å finne svaret ;)

Anbefalte artikler