Hvem er Verdensrommet?

Tidligere i år slapp Verdensrommet EPen «Problem», og på Kvarteret fredag kveld ble det holdt releasekonsert i sammarbeid med Bergen Realistforening. Verdensrommet fylte lokalet med gode vibber blant publikum fra første stund. Det var trangt om plassen, MEN fortvil ikke, vi sto de nærme nok.

Martin Gowland og Andreas Høvset. Foto: Louise Gabrielsen
Martin Gowland og Andreas Høvset. Foto: Louise Gabrielsen

Tydelig eksperimentering står sentralt i musikken til bandet fra Skien, som består av Andreas Høvset og Vetle Junker. Det er vanskelig å fastlå hva slags sjanger Verdensrommet tilhører, men krysningen av indie, hip hop og jazz skaper et unikt og spennende lydbilde, som funket strålende på Tegelverket.

Problem

«Problem» gjestet av Eirik Aas fra Hester V75, er på mange måter representativt for hele EPen med sitt preg av RnB og hip hop. Låten var også høydepunktet på konserten, og ble spilt på Crossfade for første gang tidlig i desember, da Verdensrommet besøkte oss i studio.

Foto: Natalie Azba

Bergen Realistforening presenterer Verdensrommet

Konserten var arrangert av Bergen Realistforening, studentforeningen som fremmer kultur for studenter i Bergen. Ved å arrangere konserter med spennende og nye artister, bidrar deres arrangementer til å berike kulturlivet i Bergen. Den nye EPen lover godt for musikkåret 2017. Sjekk ut EPEN og Intervjuet på crossfade fra 27. november 2016!

Siste podcaster

 • Episode 18: Semesterets høydepunkter
  Crossfade er tilbake med semesterets siste pod :( Den (nå) prisvinnende gjengen går gjennom deres favoritt prosjekter første delen av 2023. Hva gjør Tyler, The Creator eller YoGuttene sine siste prosjekter spesielle? Hvilke låter blir årets sommerlåter? Dette og mer får du i dagens podcast! I studio: Arne Tobias Retterholt, Atle Espenes, Jenny Sofie Abrahamsen
 • Episode 17: Typisk norsk
  Det er 17. mai stemning i studio! Jenny og Atle diskuterer hva som er typisk norsk stil innen hip-hop og RnB. Norsk fetsmusikk spenner seg fra Jahn Teigen og TIX til Undergrunn og Yoguttene, hvor nåtidens melodier er vesentlig forskjellig fra gamle klassikere. Hva er egentlig viktigst når det gjelder musikk i dagens festkultur? Er tekst egentlig så nøye, eller er det melodien som er essensiell? Finn ut av dette og mer i dagens episode!
 • Intervju med Lydhammer
  I denne episoden har Crossfade besøk av Lydhammer i studio. Vi blir kjent med bergensrapperen med østlandsk flow og får høre om musikkens rolle i livet hans, prosessen bak hans nyeste slupne singler og ikke minst om albumet som er på vei. I studio: Cornelia Subramaniam Andersen og Arne Tobias Retterholt
 • Crossfade på utflukt: Halvøyen 2023
  Vi har vært på utflukt til Halvøyen! Hør hva Atle, Liban, Jenny og Arne tenker generelt om minifestivalen og artistene. De går gjennom konsertene til Christale, Jonas V, Linni og Tøyen Holding. Hør om 16 åringer som blir arrestert, tekniske problemer, vår rangering av konsertene og MER! Alt i en pod I studio: Atle Espenes, Liban Huseen. Jenny Sofie Abrahamsen og Arne Retterholt.
 • Episode 16: Yoguttene
  Ny pod og Yoguttene har sluppet nytt album, 420YG. Fra sperspektivet til en som elsker, en som liker og en som aldri har hørt YoGuttene før diskuterer Arne, Atle og Agathe sangene $ELGER WEED, UAKT$OM $VAI og 420YG. Hva mener Atle er sommerens store anthem? Hvilken tematikk resonnerer Arne mest med? For å finne ut av dette, og mer, ta en lytt til dagens epiosde! I studio: Arne Retterholt, Atle Espenes og Agathe

Anbefalte artikler