The Game i Bergen!?

Rapperen The Game har lenge vært et stort navn innenfor Hip-Hop kulturen, og det at han skulle komme til Bergen gjorde oss mer enn spente. To av reporterne fra Crossfade tok turen til hans utsolgte konsert, og her er våre inntrykk.

Fahionably late og dårlig start

Klokken viste 20:30, og det var tid for å ta turen bortover mot USF verftet. Konserten skulle starte kl. 20:00, men de fleste vet at rappere liker å være “fashionably late”, så vi konkluderte med å være i konsertlokalet en time senere.

Feedbacken gjorde at ørene blødde

Køen var lang, og det er ingen tvil om at det er en del fans av The Game i Bergen. Vi fikk stemplet på håndleddet og kjøpt den litt vel overprisede ølen i baren, før vi fant det perfekte stedet i lokalet for å få med oss konserten. DJene tok turen ut på scenen og startet med å spille en god blanding av rap; fra kjente låter som “The Next Episode” av Dr. Dre feat. Snoop Dogg til søppelet kalt “Bængshot” av Linda Vidala feat. KingSkurkOne. DJene klarte å varme opp publikum, men ettersom vi måtte vente lenge ble vi godt gjennomstekt før showmannen vi kom for å se, gjorde sin entré.

Arsalan Blu-07575_preview
Fist bump (Foto: Arsalan Blu)

Plutselig byttes hele gruppen med DJene ut og crewet til The Game trasker ut på scenen med setlisten og teiper det fast på bakken. Klokken ble intet mer enn 22:40 før The Game kom på scenen – hele 2 timer og 40 minutter etter satt starttid. Senheten er noenlunde forståelig, men tatt i betrakting at feedbacken gjorde at ørene blødde, startet konserten skuffende dårlig. The Game avbryter halvveis gjennom Red Nation og utbryter “Fix this shit, this is your guy!” imens han peker bestemt på lydmannen som febrilsk prøver å fikse lydproblemet. Man skulle nesten tro dette kunne blitt unngått hvis han hadde møtt opp på tid og gjort en lydtest – men som kjent rapper gjorde han ikke dette.

En stor skuffelse

Etter å ha fullført sin tredje sang er det ingen tvil på at denne konserten trenger en oppløftning. Dette styrkes når den slitne rapperen ser ned på setlisten og teller hvor mange sanger han har igjen. Publikum er fantastisk og rapper med til mange av sangene, som The Game tydeligvis trenger ettersom han ikke en gang rapper halvparten av låtene sine selv. En fjerdedel av sangene som spilles er ikke en gang hans egne, men kjente sanger fra rappere som Snoop dogg, Dr.Dre og 2Pac. En stor del av showet brukes til å gi shoutout til The West Coast, noe som ikke er særlig imponerende. Han framfører kun de mest populære sangene, men ingen sanger fra albumene 1992 eller The Documentary 2 – noe som er en stor skuffelse.

Det er umulig å ikke føle at rosen The Game gir til publikum er falsk, med oppbrukte utsagn som “Hell it’s cold in Norway, but I like it” og “I’m from Compton and I smoke the marijanes, that’s cool, I bet you guys do too”. At The Game har lyst å komme seg videre bekreftes når han etter korte 40 minutter takker for seg og stikker. Publikum jubler i gode 5 minutter før lyset kommer på; ingen encore. Dette synes vi er veldig skuffende ettersom publikum viste ren kjærlighet til The Game og hadde et ønske om bare én sang til.

God stemning uansett

Arsalan Blu-07171_preview
(Foto: Arsalan Blu)

Selv om The Game ikke var helt i salg selv på konserten var stemningen på topp hos publikum. Det var umulig å ikke digge med når publikum danset og rappet til The Game sine sanger, så i den siste delen av denne anmeldelsen takker vi fansen som kom! Dere gjorde denne konserten mye bedre.

Anbefalte artikler