Guiden til identitetsforskning og selvransakelse

This content has been archived. It may no longer be relevant

Programmet Statskuppet tar opp det en evinnelige spørsmålet “Hvem er jeg og hva skal jeg blir når jeg blir stor?”

Nå er vi studenter og vi begynner å skjønne at vi egentlig er ganske store allerede, men vi er allikevel like forvirret og rådløse. For hva vil jeg med livet mitt og hvem er jeg sånn egentlig? Statskuppet ønsker å hjelpe seg selv og alle andre som sliter med denne såkalte identitetskrisen, ved hjelp av selvransakelse og dønn ærlighet.

I denne søken på identitet og mening sender vi ut en av våre egne hver uke til nye steder i verden for å gjøre dette umulige; nemlig å finne seg selv. Det er viden kjent og godt akseptert i samfunnet at å reise ut i verden og utvide sine horisonter kan gi en bedre forståelse av hvem man er og hva man ønsker i livet. I første episode reiser Lovise Rem Follesø til et nytt sted og prøver ut nye miljøer for å nettopp finne en løsning på sin egen identitetskrise.

En kjempeinvestering

 Jeg ser på dette som en kjempeinvestering! Jeg reiser og bruker masse penger nå, og på turen vil jeg finne meg selv og finne ut av hva jeg vil med livet mitt, også vil jeg jobbe utrolig hardt med det resten av livet.

Dette sier Lovise Rem Follesø som akkurat nå er på vei til en surfecamp i Australia for å gjøre det umulige, nemlig å finne seg selv.

­­ Jeg vet at det blir lettere å fokusere på det som er viktig i livet med nye mennesker rundt meg og i et nytt miljø.

Dette er en av begrunnelsene Lovise gir meg da jeg spør henne hvorfor hun føler hun må reise til andre siden av jorden for å finne ut av hva hun vil bli og hvem hun er.

Verden er mer enn bare Norge

Flere unge velger å reise for å finne seg selv og sin retning i livet. Hobbypsykolog Marte Blom Nysæther sier dette er en trend som er veldig tydelig blant den yngre generasjonen.

Det kan være bra å reise for å se hvordan andre kulturer lever, og se at verden er mer enn bare Norge, og at du ikke betyr noe som helst i en verdens sammenheng.

Fritidspsykologen sier at flere utvikler seg mye på reiser, spesielt om de velger å reiser alene eller i små grupper.

Den ideelle plassen

Som journalist i denne saken lurer jeg på om det er noen ideelle steder å reise til for å lettere finne seg selv. Jeg gjør som alle journalister med respekt for seg selv gjør, og Googler dette. Slik kommer jeg fram til at de mest stereotypiske stedene å reise for selvransakelse er India, Thailand, Sør-Amerika og Australia.

Det er også en økende trend å betale masse penger for å bli leid og fulgt opp på toppen til Kilimanjaro av noen som synes det er kjedelig. Dette er også steder som det er vanlig å ta en del bilder av og poste på sosiale medier slik at folk skal se på deg som et mer allsidig, reflektert og et bedre menneske med mange interesser og en del penger.

Jeg fant også en liste over steder hvor det er vanlig å reise for så å miste seg selv, denne listen ser slik ut: Gran Canaria, Amsterdam, Kongo og Bulgaria.

Jeg spør Lovise om hennes forventinger til Australia-turen og ikke minst til surfecampen.

 Jeg har enorme forventinger til å finne svar på følgende spørsmåle: Hvem er jeg ? Hvor kommer vi fra? Og hva er meningen med livet?

Jeg ønsker Lovise lykke til og håper at hun, om hun ikke skulle finne seg selv, i det minste får en fin, dyp brunfarge og lyse solstriper i håret.

Hør hvordan det gikk med Lovise på surfecamp i Australia:

Siste podcaster

    Anbefalte artikler