– Amatør-MMA er grunnlaget for gode fightere

This content has been archived. It may no longer be relevant

Hele intervjuet kan du høre i denne ukas episode av MMA-Revyen, gjennom iTunesRSS, eller som streaming nederst i artikkelen.

Viktig med et amatør-grunnlag

For en drøy uke siden kunne du lese litt fra MMA-revyens intervju med Otto Knudsen, og hans planer for å få MMA hjem til Ola Nordmann. Dette var ikke det eneste Knudsen hadde på hjertet, han snakket også om viktigheten av et godt grunnlag i amatør-MMA før man hiver seg uti proffkarrieren.

– Det (amatørerfaring) er veldig veldig viktig. Det er det samme i alle land, fordi du trenger amatørene for å bygge virkelig gode fightere.

Knudsen påpeker at det er en tydelig forskjell på fightere med den viktige amatørerfaringen, og de som mangler den.

– Jeg vet om mange land, i hovedsak øst-europeiske, hvor de ikke har amatørscenen og går direkte til proffregler. I nordiske land derimot, har vi en god tradisjon med å bygge opp fighterne våre gjennom lange amatørkarrierer. Det er nok en av hovedgrunnene til at våre fightere er veldig gode sammenlignet med resten av Europa.

 

Kan være en avgjørende faktor

Nordiske fightere vinner ofte når de møter motstand med mer profferfaring enn de har selv, og Knudsen er temmelig sikker på hvorfor.

– Grunnen er at de nordiske fighterne har mange amatørkamper, så de har en virkelig solid bakgrunn før de blir profesjonelle. I Tyskland, for eksempel, har de amatørkamper, men de sloss faktisk med proffregler. Dermed har de ikke mange kamper før de tar steget videre, og ikke den samme bakgrunnen som de nordiske fighterne.

Man skal altså ikke nødvendigvis ha hastverk i overgangen mellom amatør og proff-karrieren.

Gir promotøren innsikt

I tillegg til at amatørkampene er viktige for fighterne, gjør de også jobben til promotøren enklere. En fighter som utmerker seg ved amatøreventer, har en fordel når proffpromotørene skal gjøre nysigneringer.

– Jeg har gode kontakter i miljøet, og har blant annet brukt amatørkampene som er gått i Danmark til å se meg ut norske talenter. Jeg kjenner nivået, og vet hvilke fightere jeg skal følge med på, slik som jeg gjorde med Emil Weber Meek og Thomas Formoe.

De beste fighterne Knudsens EUMMA har på rosteren, er fightere som har hatt kamper i amatørevents han har holdt tidligere, kan Knudsen fortelle.

Amatør-MMA vokser som aldri før i Norge, og i år fikk vi til og med vårt eget landslag. I mellomtiden er det merkekampene som gir erfaringsgrunnlaget for yngre fightere.

Les om landslaget i amatør-MMA

Les også om førstekandidatene til det norske landslaget i vår serie MØT LANDSLAGET. Utøverne profilert så langt er: Eivind KjønsvikSara Kruge NossenNikita Murphy, Liridon Krasniqi, Christoffer Darre og Ole Johnny Eriksen.

______________________________________________________________________________________________

MMA-Revyen hører du hver onsdag kl 21. Podcasten slippes rett etter sendingen og er fortsatt enklest å høre i iTunes. Gi oss gjerne en iTunes Review. Facebook.com/MMARevyen

Anbefalte artikler