– Jeg er klar for å vinne!

This content has been archived. It may no longer be relevant

(Toppfoto: Kit Aarnes)

I serien “Møt Landslaget” presenterer MMA-Revyen alle førstekandidatene i hver vektklasse i det norske landslaget i amatør-MMA.

En av landslagets yngre utøvere er førstevalget i bantamvekt(61,2 kg) for menn, Christoffer Darre. 19-åringen er også ung i MMA-alder, men har til gjengjeld vokst opp med fighting i familien. Christoffer Darre er mer enn klar for utfordringen. Både med og uten Nick Diaz style.

Hele intervjuet kan du høre i denne ukas episode av MMA-Revyen, gjennom iTunesRSS, eller som streaming nederst i artikkelen.

Mestringsfølelsen

Darre vokste på sett og vis opp i en kampsport-vugge. Med en onkel som grunnlegger av Sarpsborg Chi ble han raskt introdusert for kickboksingens voksende verden i en by og et område hvor kampsport-klubber i dag er mer og mer utbredt. Det var tilsynelatende ingen vei utenom, ihvertfall når det falt såpass i smak.

– Jeg var som nesten alle andre norske gutter; Jeg begynte å spille fotball og var egentlig ganske dårlig på det. Jeg hoppet over til bordtennis, og syntes det var helt greit, men når man ikke får noen mestringsfølelse blir det fort kjedelig, forteller han.

– Onkelen min driver jo Sarpsborg Chi, så han spurte om jeg ville være med. Og jeg ble helt frelst med en gang. Jeg har konkurrert i kickboksing siden jeg var 15-16 år.

MMA-Debuten

Christoffer Darre har kun gått én merkekamp i MMA – i hans egne ord en ydmykende en sådan, mot en av landslagets mer erfarne utøvere, Liridon “Doni” Krasniqi. I møtet mellom de to under et stevne i januar 2012 ble Darre til dels overveldet av motstanderens styrke og allround-erfaring etter å ha forsøkt seg frem på Nick Diaz-vis – hands high.

– Det endte med et spinning back-kick i magen. Jeg holdt jo hendene høyt og var dermed veldig åpen mot magen. Det var en ydmykende opplevelese, for å si det slik. Krasniqi var mye større og sterkere enn meg, i tillegg til å være en skikkelig dyktig kar. Jeg liker intensiteten hans, og måten han går kamp, mindset og slikt. Så han ser jeg veldig opp til.

Kampen ser gjerne jevnere ut fra utsiden enn opplevelsen Darre selv formidler, men at han nå har flyttet ned en vektklasse eller to er forståelig, og hans egen reaksjon er det ingenting å si på.

– Selv om jeg tapte var det en kjempefin opplevelse, oppsummerer han om sin første MMA-kamp.

– Veien videre er lang og hard.

Endret fokus

I de nesten to årene som er gått siden hans eneste MMA-kamp har Darre endret kurs – nå er det virkelig MMA som gjelder. Nye mål og nye treningsmetoder. Han skulle egentlig ha gått merkekamp for å avgjøre hvem som ble førstevalg i bantamvekt på NMMAFs stevne denne helgen, men motstanderen ble skadet og kampen kansellert.

– Jeg har egentlig bare forandret hele treningsmetoden min, blitt mer intensiv. Jeg har planer om å gå en del amatørkamper fremover og å være veldig aktiv. Jeg skal gå i Scandinavien Open i kickboksing neste helg, bare for å holde meg aktiv. Jeg vil prøve få mange gode kamper fremover, forteller Darre, som uten tvil er klar for mer action.

Sarpsborg Chi har óg gått fra å være en kickboksing-klubb til å også satse på MMA. Sarpsborg Chi Kickboksing & MMA og Christoffer Darre Kickbokser & MMA-utøver går hånd i hånd.

– Sarpsborg er egentlig en voksende kampsport-by. Det har egentlig vært litt stille her en stund, men det har vært veldig mange kickboksing- og karate-klubber. Så egentlig er Sarpborg Chi den eneste MMA-klubben i byen. Vi har ganske mange gode utøvere, blant annet Kristian Lapsley(landslagets andrevalg i mennenes lett-tungvekt-divisjon. journ. adm).

Trening, jobb og dugnad

Amatørtilværelsen byr selvsagt på noen puslespill inn mot kamp, og For Darres del vil det si å balansere trening, jobb og dugnad nå som forberedelsene er igang inn mot første landskamp 2. November.

– Jeg trener når jeg kan. Jeg jobber ved siden av. Prøver å trene to ganger om dagen. Først styrke på dagen, så blir det å komme til dojoen senere for å trene. Så blir det óg en del løping fremover; Løpetrening er noe jeg ikke er vant med.

Løping blir det óg litt av på dugnadsfronten.

– Jeg er veldig med på dugnanden ja! Det er mye opphenging av bannere og skriving på Facebook og lignende. Så jeg sprer ordet videre, smiler promotør-Darre.

 

Ukjente motstandere i horisonten

Det blir på mange måter en ny begynnelse for den Christoffer Darre som skal i buret mot Irland. Erfaring, fokus og intensitet er alle blitt forbedret og rettet inn mot det som nå blir den første store MMA-oppgaven. Hvor klar han er sier han egentlig aller best selv.

– Jeg er klar for å vinne! Jeg har en sterk mentalitet, og jeg vet at sparringsrundene mine har blitt mye bedre. Har fått opp intensiteten og jeg er egentlig bare klar til å scrappe. Er virkelig, virkelig klar!

Landslagsuttaket har definitivt gitt mersmak.

Video fra landslagets uttakssamling i august

– Man får en så god følelse, når man vet hvordan de timene på landslaget har blitt brukt. Og Jakob(Løvstad, landslagssjef. journ anm), har jo vært hos oss før på seminarer. Han er så trygg og kunnskapsrik, så jeg gleder meg til å ha ham i hjørnet mitt, sammen med trener Chris(Dat Ngo, hovedinstruktør v/Sarpsborg Chi. journ. anm.). Jeg gleder meg virkelig, og formen, den er bra, understreker han.

Opp og avgårde

Som de fleste andre landslagsutøvere har også Darre et knippe drømmer og planer om fremtiden og veien videre. Drømmer som ble født når han for noen år siden ble gjort oppmerksom på Pancrase, Bas Rutten og ikke minst: Frank Shamrock. Og skal man nå opp til stjernene er jo landslaget en ypperlig oppskytningsrampe.

– Jeg har virkelig lyst å gjøre dette om til yrket mitt, å gå pro en gang. Gleder meg til å bli kastet rundt i gymmen, få masse erfaring, og gå masse kamper. Jeg ser dette som en kjempemulighet til å få en karriére videre, sier Darre.

Les også om de andre førstekandidatene til det norske landslaget: Eivind KjønsvikSara Kruge NossenNikita Murphy og Liridon Krasniqi.

________________________________________________________________________________

MMA-Revyen hører du hver onsdag kl 21. Podcasten slippes rett etter sendingen og er fortsatt enklest å høre i iTunes.
Gi oss gjerne en iTunes Review. Facebook.com/MMARevyen

Siste podcaster

    Anbefalte artikler