Tor André Thomassen signert til European MMA

This content has been archived. It may no longer be relevant

Hele intervjuet kan du høre i denne ukens episode av MMA-Revyen, gjennom iTunesRSS, eller som streaming nederst i artikkelen.

Klar for sin andre proff-kamp

Tor André Thomassen (1-0), tilknyttet Lørenskog-klubben Novus Academy, er signert til en enkampskontrakt med European MMA, kunne Otto Knudsen fortelle MMA-Revyen nylig. Thomassen er for tiden i Thailand på treningsopphold, men manager Ståle Nyang kunne bekrefte nyheten.

– Akkurat nå er Tor-André i Thailand, og der skal han stort sett bare trene og slappe av og trene og slappe av. Jeg er veldig spent på å se hvilken form han kommer tilbake i.

Den danske organisasjonen er blitt særlig ettertraktet etter signering av TV-avtale med Viasat Sport. Alle EUMMA-kort blir sendt på Viasat Sport og er tilgjengelige på Viaplay.

– Vi har i første omgang signert for en kamp, som skal finne sted den 7. november på EUMMA7.

Nyang legger ikke skjul på at TV-sendte kamper er viktig når man skal gå proff, men mener kontakten med promotøren for European MMA, Otto Knudsen, er like viktig.

– Vi har et godt forhold til Otto, så vi håper å få flere av våre pro-fightere til ligaen.

Tøff og underholdende

Tor André Thomassen har flere amatørkamper bak seg, men debuterte ikke profesjonelt før i år. Proffdebuten kom i England mot en sterk motstander, og kampen var jevn og tøff.

– Det var en tøff kamp, men Tor ser ut som en veteran og ser ut som om han vært der tusen ganger før. Det er veldig imponerende i debut-kampen, sier Ståle Nyang.

Nyang trekker frem Thomassens imponerende psyke som en av hans største fordeler.

– Det ser ut som om han ligger på stranden når han ligger nederst og blir slått på. Det er ganske imponerende. Han har det i seg naturlig og tåler tøffe situasjoner i kamp.

Debut-kampen til Tor-André Thomassen i ECFF under. Artikkelen fortsetter

Et Novus Academy-produkt

Som en del av oppkjøringen til kampen den 7.november er Thomassen på treningsopphold hos Tiger Muay Thai i Phuket, Thailand, men Thomassen trener til daglig på Novus Academy på Lørenskog. Novus er et relativt nytt MMA-gym, men mye av kompetansen der hentes fra det gamle Oslo-miljøet rundt Team Hellboy (fra Joakim ”Hellboy” Hansen).

Thomassen og de andre fremadstormende utøverne fra Novus trener med blant andre John Olav Einemo, Thomas Hytten og Mats Rolfsen, som er en av Norges beste gresk-romerske brytere.

– Rolfsen har vi trent med en god stund nå og han har prøvd å lære oss en del nye takedowns, som Tor Andre prøver ut midt uti kampen, som ikke var helt vellykka.

Det er noe av det Nyang trekker frem ved stilen til Tor-Andre Thomassen: han er ikke redd for å prøve nye ting. Likevel er det boksingen til Thomassen som trekkes frem som hans sterkeste side.

– Han er nok den beste bokseren i norsk MMA. Han kan se ut som han ikke er den mest tekniske egentlig, når man ser på stilen hans. Men kommer du og trener med ham, så ser du hvor utrolig teknisk han er. Det er planlagt, og det er en tanke bak alt han gjør.

 

Mange spennende prospekter klare for debut

Det er også andre spennende Novus-fightere Nyang kan trekke frem.

– Jeg kan komme med et par navn som jeg tror vi kan få flere fightere opp i ligaen. Vi har Aron Jahnsen fra gamle team Hellboy (Joachim Hansen sin tidligere treningspartner), han trener her hos oss. Jeg prøver å få kamp til han også i EUMMA, også har vi Ole Magnor, som er amatør, men er klar for sin proffdebut i år, eller i starten av neste år tenker jeg.

European MMA 7 går av stabelen den 7. november og kan ses på Viasat Sport og Viaplay.

________________________________________________________________________

MMA-Revyen hører du hver onsdag kl 21. Podcasten slippes rett etter sendingen og er fortsatt enklest å høre i iTunes (gi oss gjerne en Review).
Vi er også på Facebook.com/MMARevyen

Anbefalte artikler