Ukas Roundup: Uke 47

This content has been archived. It may no longer be relevant

Man blir temmelig bortskjemt av de periodene man får en UFC-event hver uke. Denne uka fikk vi ingen, men det har heldigvis skjedd andre ting i MMA-verden det er verdt å nevne.

Emil Weber Meek vant igjen

Denne overskriften har jeg brukt før, men jeg blir nok aldri lei av den, og satser på å få brukt den mange ganger til. Norske Emil Weber Meek tok i helgen sin femte proffseier på seks kamper, i Superior Challenge 9. Hulk vant som vanlig på TKO, som han har gjort i alle sine seiere, men denne gangen gikk faktisk kampen til andre runde. Vi i MMA-revyen gratulerer Emil med seieren, og gleder oss til å se mer til ham videre!

Cage Warriors til Skandinavia

MMA-organisasjonen Cage Warriors har besluttet å holde tre arrangementer i Skandinavia. Hvor de skal avholdes er enda ikke avslørt, men det blir i alle fall ikke i Norge. Takk til idrettsforbundet for det! For anledningen har de signert 13 nye nordiske fightere, og vi får håpe at dette kan bli springbrettet de trenger for å komme seg videre oppover. Cage Warriors’ representanter har også uttalt at de vil jobbe aktivt med å få MMA legalisert i Norge. Mer om Cage Warriors kan du høre i episode 51 av podcasten.

Rich Franklin på vei ut

Rich «Ace» Franklin erklærte denne uka at den neste kampen hans blir hans siste. Franklin gikk sin forrige kamp for over ett år siden, da han ble knocket ut av Cung Le i første runde. Enhver mann som har holdt tittelen i UFC fortjener respekt. Når samme mann har to seiere mot Wanderlei «the Forehead» Silva fortjener han kjærlighet. Jeg gleder meg til å få se Rich Franklin i buret en siste gang, og håper han avslutter sin karriere i UFC som han startet den; med en seier.

Ronaldo «Jacare» Souza vs Francis Carmont

Brasilianske “Jacare” møter franske Francis Carmont ved UFC Fight Night 36 i Brasil. Førstnevnte kommer fra en TKO-seier mot Yushin Okami, og har vunnet sine fem siste kamper. Francis Carmont har vunnet sine siste elleve, men leverte kveldens kjedeligste kamp da han møtte Costa Philippou ved UFC on Fox 7. Vi får altså et oppgjør mellom #3 og #8 i mellomvektklassen, og jeg gleder meg til å se Jacare tilbake i ringen. Francis Carmont gleder jeg meg ikke så mye til å se, men jeg satser på at han blir gøyere å se på når han blir avsluttet, enn når han vinner på avgjørelse.

Nogueira-brødrene returnerer

Antonio Rodrigo Nogueira og Antonio Rogerio Nogueira (kudos til foreldrene for upåklagelig kreativitet), populært kjent som Little Nog og Big Nog, planlegger å returnere tidlig i 2014. Dette ble avslørt av deres manager Ed Soares, så det bør være nogenlunde pålitelig. Jeg venter bare på at Little Nog skal trekke seg i kjent stil, men han må vel få satt opp en kamp før han kan gjøre det.

Metningspunktet er nådd

Helt siden GSP begynte å snakke om å henge opp hanskene grunnet personlige problemer, har jeg slukt hver eneste nyhet om emnet, slik Daniel Cormier ville slukt en kake. Nå kan jeg offisielt bekrefte at mitt metningspunkt er nådd, så jeg er nok ikke helt på DCs nivå likevel. Det er greit at det er fightless week, og at det ikke har skjedd altfor mye i MMA-verden, men det må jo gå an å finne noe annet å skrive om.

Greit nok, jeg skal innrømme at jeg er dødsnysgjerrig på hvilke personlige problemer GSP snakket om, men med mindre noen kan informere om hva de er, kan gjerne all MMA-media fokusere på noe annet.

Jeg skal ikke nekte for at jeg var temmelig butthurt etter den kampen, noe jeg håper kom tydelig frem i forrige roundup, men det er over nå. GSP vant på en temmelig kjip avgjørelse, men det er ikke første gang noe slikt har skjedd, og garantert ikke den siste. En av de eneste i verden som var mer butthurt enn meg var forståelig nok Johny Hendricks. Det ga han klart uttrykk for, men i ettertid synes jeg egentlig han like greit kunne holdt kjeft. Det ser ut som han har tatt et svart belte i Brazilian excuses under Junior Dos Santos. Hendricks er en av fighterne i divisjonen jeg liker best, men ser jeg flere idiotiske uttalelser fra den fronten er nok ikke det tilfellet lenge.
Det eneste som er spennende nå er om det faktisk blir en omkamp, og når den eventuelt blir. Jeg tror ikke på noe som helst på den fronten før en dato er satt og bekreftet av UFC.

 

Siste podcaster

    Anbefalte artikler