UFC160: Prediksjoner

This content has been archived. It may no longer be relevant

UFCs mest prestisjetunge tittel står nok en gang på spill når Cain Velasquez forsøker å forsvare beltet sitt mot giganten Antonio Bigfoot Silva. I tillegg får vi vite hvem som møter den kampens vinner i neste tittelkamp når Junior dos Santos og Mark Hunt braker sammen i helgens co-main event.

Hele MMA-Revyen podcasten som streaming nederst i saken, eller gjennom iTunes.

Junior dos Santos vs Mark Hunt

Junior dos Santos er tidligere tittelholder i UFC, og er jevnt over ansett som en av de tre beste tungvekterne i verden. Han har unike bokseferdigheter og solid kraft, noe han har vist i sine knockout-seiere over blant annet Fabricio Werdum, Frank Mir og nåværende tittelholder Cain Velasquez. Han har 15-2 i record, og med et svart belte i brasiliansk jiu-jitsu under Yuri Carlton må han regnes med på bakken og.

Mark Hunt på sin side er en mer uventet potensiell tittelutfordrer. Etter seks strake tap (!!) i henholdsvis Pride, Dream og UFC snudde hellet for “the Super Samoan”. De siste to årene har han bygget seg opp en seiersrekke på fire kamper, med knockout-seiere over blant andre Stefan Struve og Cheick Kongo, noe som har sendt 39-åringen til topp 10-listen og kun én seier unna en tittelkamp med vinneren av Velasquez – Silva.

Mark Hunts striking er uten tvil på et helt annet nivå enn noe annet dos Santos har møtt før. Som dobbel K-1 champion og med evnen til å knocke ut motstandere med begge hender er Hunt en stor trussel for dos Santos stående, på tross av at Junior dos Santos har fantastisk fotarbeid og boksing. Det vil derfor bli interessant om vi får se JDS på bakken for en gangs skyld. Kampen hans mot Cain Velasquez beviste ihvertfall én ting for JDS – han kan ikke utelukkende basere seg på boksingen sin. Mark Hunt har også vist seg å ha et diskutabelt submission-forsvar, med seks av sine syv tap via submission. JDS bør utnytte dette. Revyen tror nok, som de fleste andre, at Junior dos Santos vinner denne kampen. Begge menn har chin av granitt, så en ren knockout er tvilsomt. Junior dos Santos via submission eller TKO.

Cain Velasquez vs Antonio Silva

Cain Velasquez redefinerte begrepet “en komplett tungvekter” innen MMA. En komplett fighter med både god kickboksing, bryting og jiu-jitsu. Selv om han er en relativt liten tungvekter, har han slått flere av de aller, aller beste i gamet. Folk som Minotauro Nogueira, Brock Lesnar og Junior dos Santos måttet gi tapt for den utslitende stilen til American Kickboxing Academys posterboy. Hans eneste tap kom mot Junior dos Santos da han i følge mange var uheldig og ble truffet tidlig i første runde. Utover det har Cain sett uslåelig ut. Senest i returkampen mot nettopp JDS viste han at hans cardio og bryting var på et suverent nivå, ikke bare i sin vektklasse, men blant de beste i hele UFC. Som Joe Rogan sa, “he moves like a welterweight or lightweight”.

I Antonio Bigfoot Silva har vi sannsynligvis UFCs mest undervurderte fighter. På tross av en uheldig debut mot nettopp Cain Velasquez, har Bigfoot knocket ut både Travis Browne og mannen alle trodde skulle bli neste tittelutfordrer; Alistair Overeem. Med svart belte i både judo og brasiliansk jiu-jitsu har det aldri vært tvil om Silvas bakkegame. I det siste har vi også virkelig sett strikingen hans løfte seg til et annet nivå. Kombinasjonene han leverte mot Overeem var fremragende, og Silva anses nok som en nesten like stor trussel stående som på bakken. Hvorfor han er undervurdert vites ikke, men enhver fighter som har slått Andrei Arlovski, Alistair Overeem og Fedor Emelianenko fortjener en viss dose respekt.

Maskineriet Cain Velasques har vist seg å være en munnfull for de fleste (hvis det er lov å si). Hans overlegne bryting og ground-and-pound sikret han seieren forrige gang disse to møttes, og det skal mye til for at ikke det blir resultatet denne gangen og. Skal Silva vinne må han nok satse på å knocke ut Cain før han virkelig kommer i gang. For går dette til runde 3/4/5 tror jeg ikke Silva, som kutter vekt for å komme ned til 120 kg, vil klare å holde ut. Velasquez viste mot JDS at han kan jobbe beinhardt i 5 runder, og at det er nærmest umulig å slite han ut. Cain vinner nok dette i de siste rundene mot en ganske utslitt Silva. Cain Velasques via TKO.

Men dette er UFCs heavyweight-divisjon, så det er ikke utenkelig at både Silva og Hunt knocker ut motstanderen sin og møtes på tampen av året. Det er en kamp jeg har lyst til å se.

Siste podcaster

    Anbefalte artikler