– De medisinske rammene er bedre enn all annen idrett i Norge

This content has been archived. It may no longer be relevant

Mette Hanekamhaug og Rannveig Kvifte Andresen (SV) var de eneste stortingspolitikerne som sa ja til invitasjonen fra det Norske MMA-Forbundet og reiste til UFC i Stockholm. Begge sitter igjen med svært positive opplevelser. MMA-Revyen satte seg ned med Hanekamhaug etter frokosten dagen derpå; politikeren er imponert.

Hør hele intervjuet i podcasten gjennom iTunes, eller som stream under. 

Breddeidrett viktig

Politikerne deltok ikke bare på selve stevnet, men også på seminar for å lære mer om MMA. Der kom det frem at det ikke var toppsjiktet som var viktigst for det Norske MMA-forbundet eller for sporten i sin helhet.

– De [NMMAF, Journ Anm.] var veldig bevisste på at det ikke var UFC, og toppen av sporten, som var viktigst. Dette handlet om breddeidrett. Hvordan skal sporten organiseres for at idretten skal anerkjennes på lik linje med fotball, håndball og enhver annen idrett i Norge.

Lobbyvirksomhet

I følge Hanekamhaug var det mye informasjon rettet direkte til politikerene, som for eksempel hvordan man organiserer denne sporten når man legaliserer den.

– Det er veldig interessant, fordi det er ikke bare å foreslå at «nå legaliserer vi sporten». Man må forklare hvordan man skal gjøre det trygt, man må bygge en organisasjon, man må finne ut hvilke strukturer man skal ha innenfor denne idretten for at det skal være en legitim idrett.

Profesjonalisering av MMA-forbundet

Det viser hvor langt MMA-forbundet har kommet når de inviterer oss hit til Stockholm, forteller politikeren.

– De er proffe. De forstår at det ikke bare er å syte om hvorfor det ikke er lov. De tar grep og viser hvordan det kan bli lov og tar grep om lobbyvirksomhet.

Invitasjonen viser også hvilken ståltro det er på denne idretten. MMA-forbundet var helt overbeviste om at vi kom til å sitte igjen med et godt inntrykk etter stevnet.

Imponerte med stevnet

Hanekamhaug uttalte tidligere til MMA-Revyen at “folk flest opplever MMA som en mer voldelig versjon av boksing”. Nå sitter hun igjen med mange inntrykk, ikke minst at hun nå kan nok til å forstå spillets gang i sporten.

– Mange ser kanskje utøverne som hamstere i bur, men jeg begynte etterhvert å forstå hva som foregikk. Thomas Rønning Formo [styremedlem i NMMAF og proff-utøver, journ anm] forklarte hvilke teknikker de prøvde seg på og etterhvert så kunne jeg se en double-leg takedown komme og forstå mer av bakkekampen. Da ble det mye mer givende.

Det medisinske var viktig

Rannveig Kvifte Andresen sa etter stevnet til MMA Norway at hun var veldig positiv etter kampene var ferdig.

– Jeg er imponert over den medisinske oppfølgingen, og det var veldig greitt å se det underveis her, ikke minst det at de stoppet det som var hovedmatchen på grunn av kuttet.

Hanekamhaug er enig. Politikerne ble besøkt av Aleksander Gustafsson under seminarene. Han kom og forklarte politikerne at han ikke fikk gå kamp på grunn av en medisinsk vurdering av det svenske MMA-forbundets leger.

– Det var veldig bra, fordi han stod der og ville gjerne gå kamp, men forstod beslutningen som ble tatt og grunnen til at han ikke får gå kamp. Det viste meg, og særlig motstanderne av sporten, hvor knallhard den medisinske beslutningen er.

– Vi snakket mye om det medisinske apparatet rundt stevnet. Hvordan blir det medisinske håndtert før, etter og under kamp? Det var gjort på en ordentlig måte, faktisk mye bedre enn andre idretter vi har i Norge i dag.

Vil bringe videre informasjon

Nå vil Hanekamhaug løfte kunnskapen internt i partiet slik at debatten kan starte.

– Vi kan ikke bare sitte stille og vente på at andre tar debatten. Det håper jeg Fremskrittspartiet vil være med på.

Det blir jo regjeringsskifte til høsten, smiler hun.

MMA-Revyen er Norges eneste magasin om MMA på radio eller tv. Finn oss på Facebook og last ned podcasten vår på iTunes. Stream oss under. 

Toppbilde: Torstein Sandaa-Johansen, MMA-Revyen. Rannveig Kvifte Andresen (SV) t.v og Mette Hanekamhaug (FrP)

Siste podcaster

    Anbefalte artikler