Kameleonen i vinranken

This content has been archived. It may no longer be relevant

Se for deg dette: Du står midt i stuen hos en venn du egentlig ikke kjenner så godt. Den bekjente har innflytningsfest og det er flust med fremmede mennesker. Tanken på å slenge seg på en tilfeldig samtale virker lite fristende, men allikevel vil du ikke være den tilbaketrukne i skyggen av de andre på dansegulvet. Det er nettopp i dette øyeblikket du kjenner på følelsen av hvor lykkelig du er for å ha tatt med en flaske Chardonnay. Hva er vel mer betryggende enn å gi seg hen til basisdruen?

Smaken av grapefrukt

Chardonnay er grunnmuren til vingården. Lerretet til kunstneren som står med åpne armer etter å prydes med smak, sans og touch. Druens hjemland er definitivt Frankrike, men er også å finne på vinranker i Italia, Amerika og Australia. Mer spesifikt tilhører den Burgund, et område med en jordsmonn som setter et sterkt preg på vinens aroma. Den tydeligste indikasjonen på at du drikker en Chardonnay er smaken av grapefrukt.

Vinverdens Kate Moss

Føkkings Femi ville utforske vinen med de mange egenskaper og kontaktet Bergen Tidenes nye vinanmelder, og forfatter av boken “Skål!”, Ingvild Tennfjord. Eksperten i dagens panel beskriver Chardonnay som vinverdenens svar på supermodellen Kate Moss. Et basisprodukt som stylisten/vindyrkeren kan forme etter behov. Et eksempel på dette er den spenstige smakskombinasjonen av smørkarameller og krutt, mens i andre andre anledninger er jordsmonnet bevart og du kan kjenne smaken av eik og kalk.

Jarlsberg og Chardonnay

Når det kommer til studenters økonomiske hvetebrødsdager snakker vi ofte om de første to døgnene etter at det månedlige stipendet har benket seg til brukskontoen. Skal du derimot ha vinkvled helgen etter blir den eneste løsningen å servere restene av Jarlsbergen i kjøleskapet, i skiver selvfølgelig, og en pakke Ritz. Tennfjord er skeptisk til denne måten å komplimentere vin på og mener det finnes andre løsninger for studenter som ønsker en  kostnadsvennlig vinkveld.

 

Hør hele intervjuet her:

[audio:https://srib.no/wp-content/uploads/2013/09/innslag.mp3]