Episode 3: Sara+Mathias=sant?

This content has been archived. It may no longer be relevant

Vi har det siste halvåret hatt et prosjekt gående. “Prosjekt Tinder”. Applikasjonen har tatt Norge, og da spesielt studentmiljøet, med storm, og har etterhvert etablert seg som en plattform for dating og å avtalte one night stands. I “Prosjekt Tinder” har vi fulgt Sara i hennes søken etter den store kjærligheten. Hun har opprettet profil, “liket og disliket”, matchet og chattet. Hun har operert milevis utenfor sin komfortsone, og det hele resulterte i et forykende stevnemøte på Ujevnt Bar.

Søt eller sexy?

Det er sent i november måned og jeg trapper opp hos Sara som avtalt for å følge henne i prosessen før daten. Hun er nervøs. Godt ned i tredje ølen får jeg spørsmålet jeg fryktet.

– Hva skal jeg ha på meg a’? Jeg klarer liksom ikke helt å bestemme meg for “søt” eller “sexy”-look, liksom.

Etter en lang debatt ender vi opp med søt, og blir enig om at det vil skape det mest sjarmerende førsteinntrykket. Det er lett å se at Sara er nervøs, og den siste halvliteren med studentvennlige Borg pilsner styrtes.

– Jeg er mer nervøs for denne daten enn hva jeg var for eksamen jeg hadde forrige uke. Og den hadde jeg ikke øvd til, for å si det sånn, sier hun.

Antrekket er på plass og vi beveger oss ned mot bybildet. Hun skal møte Mathias på Ujevnt Bar klokken syv.

Tomprat

Mathias kommer inn og de rekker en rask hils før det bærer til baren.

– Jeg kjenner at jeg bare må drikke på. Jeg er klein jeg. Jeg har offisielt mistet meg selv. Han er ikke sånn som jeg trodde, og han virker mye kulere enn det han har gitt uttrykk for.

Praten går i løst og fast, og slik som oftest i tilgjorte sosiale settinger, går de etterhvert tom for emner å snakke om.

Sara benytter Mathias’ dopause godt og kommer med en liten stemningsrapport.

– Nå er vi forhåpentlig vis halvveis i denne daten, for nå er vi nesten tomme for ting å prate om.

Den lange veien hjem

Stevnemøtet gikk mye bedre enn først fryktet og Mathias viste seg å være en kjernekar. Sara koste seg faktisk så mye at minnekortet på opptakeren ble fullt. Hun tok derfor kontakt med meg på telefonen direkte etter de hadde skilt lag.

– Daayum! Han var ikke den teite religionsstudenten han hadde gitt inntrykk for at han var. Han var deeeen NHH-kæksa jo, sier Sara noe entusiastisk.

Jeg merker at hun er fornøyd og lettet over at prosjektet er over. Det har vært en lang, emosjonell reise og hun har gitt mye av seg selv. Hun er glad det er over.

– Han var nok ikke helt min type, men en skikkelig ålreit kar. Jeg syns denne Tinder-appen har imponert, jeg.

 

HØR SISTE EPISODE AV “PROSJEKT TINDER” HER:

[audio:https://srib.no/wp-content/uploads/2013/12/PROSJEKT-TINDER-EPISODE-3.mp3]

 

Har du gått glipp av en episode, eller ønsker å høre og lese om dette prosjektet på nytt? Få med deg både episode 1 og episode 2 av prosjektet, eller les mer om appen og prosjektet her.

Anbefalte artikler