Hvordan stjele fra et hotell

Har du noen gang vært på hotell og utnyttet muligheten til å ta med deg masse gratis hjem? Vel, det har jeg også. Et problem i disse tider er at korona har satt en stopper for mye av artiklene man kan snike med seg fra hotellet. Men frykt ikke, jeg skal gi deg noen tips som gjør at du fortsatt kan nyte godt av godene hvis du planlegger overnatting en gang i nærmeste (eller fjerneste fremtid).

Fredag den 23. oktober sjekket jeg inn på et av byens Scandic hotell for å sove der i to døgn. Prisen for to voksne personer i to døgn kom på 1698 kr. En grei pris, hvis man ikke er student – men da bør man i hvert fall utnytte mulighetene man har til å ta med seg gratis ting.

Da jeg ankom hotellet fant jeg til min store forskrekkelse ut at mange av de faste gratisartiklene ikke var på rommet, grunnet korona. Så hvordan skulle jeg få utnyttet oppholdet og få med meg mest mulig for pengene?

En artikkel fra Dagbladet har listet opp ti ting du til vanlig kan ta med fra et hotell gratis: 

 • Såpe og sjampo i småflasker
 • Bodylotion og hårbalsam i småflasker
 • Sysaker
 • Bomullspinner, badehetter og neglefiler
 • Magasiner og blader
 • Penner, konvolutter og brevark
 • Skopussesaker til engangsbruk
 • Tøfler
 • Aviser levert på rommet
 • Vann i flaske hvis det står som hilsen fra hotellet

Ingen av disse tingene var tilgjengelig. Små-såpene var byttet ut med dispensere – det var ingen magasiner, penner, tøfler etc. Så hva er løsningen hvis man er en gjerrig student som ønsker seg gratis ting?

Du går til resepsjonen.

Jeg benyttet meg ikke av denne muligheten, men hvis du virkelig ønsker det må du gjerne prøve det ut hvis du er glad i gratis artikler:

 • De fleste hotell har gratis tannbørste og tannartikler i resepsjonen i tilfelle noen av gjestene glemmer å ta det med seg.
 • Mange hotell har også sysaker du kan få til eget bruk, hvis det ikke er på rommet – spør i resepsjonen.
 • Te og kaffe står rundt i området ved resepsjonen, og det ser lett å ta med seg et par engangspakker du kan gjemme unna til senere.
 • Å glemme barberhøvel kan være kritisk på en idyllisk hotellreise, derfor finner du også som regel dette i resepsjonen.
 • Mange hotell har også leker du kan få til barn. Eller hvis du bare har lyst på et sett med fargestifter til eget bruk.
 • Flere hoteller har også egne sett med skopuss, eller mulighet til å pusse skoene der. Du kan altså få skinnende sko helt gratis.
 • Mitt syvende og siste punkt er teknisk sett ikke noe man får gratis i resepsjonen, men heller et tips til frokostbuffeten. Hvis du allerede er stapp mett fra frokosten, men vil utnytte muligheten for inkludert mat, finner du ofte brød eller muffins som er innpakket og lett å snike med seg i en serviett. Selv spiste jeg en ciabatta til lunsj etter utsjekk denne søndagen.
Foto: Helene Alsaker

Uansett om du er en gjerrig student som vil utnytte alle hotellets goder, eller bare en sjel som lengter etter ferie uten noen andre interesser enn oppholdet – ønsker jeg deg uansett en god tur neste gang du skal på hotell.

Anbefalte artikler