Frihet på fire hjul

This content has been archived. It may no longer be relevant

Det er ikke alle som vil eller klarer å tilbringe hele studietiden sin på lesesalen fra åtte til åtte, noen ganger må man bare komme seg vekk. Vekk fra salen og ut i friheten. Men hvor finner man denne frihetsfølelsen uten å tømme lommeboka, eller ødelegge nattesøvnen? En herlig gjeng med jenter har funnet svaret på Fysak, og vil gjerne ha med flere dit.

Bergen Girlskate

Bergen Girlskate ble dannet for å gi et eget tilbud for jenter som liker å skate eller vil lære seg å skate. Ved å kaste ut alle gutter klokka 20:00 hver torsdag, kan jentene regjere på Fysak skatehall. For når guttene forsvinner så blir terskelen for å prøve seg mye lavere for mange, samt at en får mye større plass å boltre seg på.


Kjekt å vite om Bergen Girlskate  • Hver torsdag 20:00-22:30

  • På Fysak skatehall v/Slettebakken Bybane-stopp

  • Gratis leie av skateboard, hjelm og annen beskyttelse

  • For jenter i alle aldre

  • Ingen forkunnskaper nødvendig


Miljøet på Girlskate er fantastisk godt, både det sosiale miljøet og læringsmiljøet. Alle er interessert i å gjøre hverandre bedre og pusher hverandre til å komme lengre med skatingen sin for hver gang en er der, og fremgangen er utrolig! Dersom du klarer et mål du har satt deg, så er du garantert at du ikke er den eneste som jubler. Alle støtter opp om hverandre og heier på hverandre. For til tross for at jentene du finner på Girlskate kommer fra mange og vidt forskjellige studieretninger, så synes alle å klikke utrolig godt sammen.

Motivasjonen

For er det slik at du føler at studiene tar opp litt for mye av tiden din og at du gjerne skulle prøvd ut en ny aktivitet som ikke involverer en aerobicshall, eller at du bare rett og slett vil lære deg å skate eller forbedre skatingen; så kan Girlskate absolutt være svaret du har lett etter.

–  Det er kanskje teit, men jeg føler meg sjukt fri!

De vi har møtt på Fysak er jevnt over enige i at skatehallen fungerer som et slags fristed for dem, et sted der alt annet stenges ute- det er kun skatingen som gjelder. Her finnes det ingen innleveringsfrister, irriterende kollektivbeboere eller unødvendig drama.

Marianne lærer å droppe (Foto: Kristina Austrheim Bratten)
Marianne lærer å droppe. (Foto: Kristina Austrheim Bratten)

Det handler om å gjøre noe gøy og å lære noe nytt, det handler om mestring og kunsten å koble av. Det er bare deg og en gjeng med jenter som er gira på å kose seg og kanskje ta en kald en sammen som en verdig avslutning på kvelden.

Dersom du vil bli med

Hvis du kjenner at du får litt maur i rompa av å lese om Girlskate, så bli med! Det er ingenting å være redd for, og jentene blir ikke annet enn glade for å se nye, ivrige ansikter på Fysak. Om du skulle ønske mer informasjon er det bare å kontakte Girlskate på Facebook.

Hør hvordan det gikk da Marianne og Kristina var på Girlskate på Slettebakken:

Anbefalte artikler