Ary vil erobre verden i 2016

This content has been archived. It may no longer be relevant

Klokken har passert 21:30. Ary skal gå på scenen kl. 22 sammen med Fay Wildhagen, Carl Louis, og Pav fra Lovespeak. Line-upen er solid og publikum drikker pils i baren og nikker til ventemusikken. Arrangementet er UKEN i Bergen, 26. februar.

Jeg sitter på et venterom sammen med UKEN-arrangørene mens jeg venter på at artistene skal ankomme lokalet. Kl. 21:42 kom de inn døren og hentet meg inn til artistrommet. Der inne sitter alle artistene og nyter fruktfatet som sto på raideren. Ary er spesielt glad i blåbærene.

Da jeg spurte Ary om hvordan skriveprosessen hennes var, fikk jeg ikke det svaret jeg trodde jeg skulle få:

Min prosess handler mer om at jeg har god fantasi

Hun forklarer at hun bruker fantasien for å forestille seg ting, og hvordan det ville føles. Ary skriver ikke om hva som har skjedd eller følelser som hun selv har opplevd, men tekstene er ikke helt uten mening; hun står for mesteparten selv.

Ary forklarer at det er store forskjeller mellom det lyriske og det melodiske. Hun begynner prosessen med en melodi selv, som er utfallet av en lang ”session” med bare henne selv.

Telescope begynte med Robin Hood-melodien, sier hun.

Ary forteller at hun ikke har en spesifikk inspirasjonskilde, hun tror heller ikke det er musikken hun hører på som er en del av kilden.

Trønder i Oslo

Jeg lurte på hvorfor Ary flyttet fra Trondheim til Oslo, jeg trodde jeg var i forkant da jeg spurte om grunnen var fordi det var et for dårlig musikkmiljø i førstnevnte. Der ble jeg motbevist relativt kjapt:

Jeg visste ikke at jeg skulle begynne med musikk før jeg flyttet til Oslo

Hun forteller at hun møtte Martin Schilde (manager for Toothfairy), og tok dermed kontakt med Carl Louis. Carl Louis legger til at Ary kom og banket på døren hans og spurte om de skulle ta en ”session”.

– Jeg var litt skeptisk, men sa til slutt ja, sier han.

Dermed kom låtene Telescope og Higher ut.

Etter 30 minutter ble vi ferdige med intervjuet. Jeg takket for meg og pakket ned sakene. Det tok ikke lang tid før artistene hadde gjort seg klare for å komme på scenen. Salen var stappet, og publikum ventet i spenning. Ventemusikken stoppet og Ary kom ut på scenen.

Hele intervjuet kan du høre her!

Anbefalte artikler