Usikker fremtid for Ukraina

This content has been archived. It may no longer be relevant

Tirsdag morgen fikk Studentmorgen besøk av Benoît David som er møteleder for Studentersamfunnets foredrag om situasjonen i Ukraina i kveld. Han peker på flere fellestrekk mellom opptøyene i Ukraina den siste tiden og lignende demonstrasjoner i den arabiske verden de siste årene. Benoît mener den arabiske våren startet en dominoeffekt som har vært en delårsak til demonstrasjonene i den Ukrainske hovedstaden den siste uken.

Liten endring

Han satt også lyset på den nye regjeringen, og problemene med at de kun er en ny regjering som tar over som ikke nødvendigvis vil fornye systemet. Han stiller spørsmål ved om det kan kalles en revolusjon når det ikke endres noen fundamentalt.

– Of course the system will liberalize it self a bit, but could we call that a real change? I don’t think so, sier Benoît.

Han mener landets forhold til Russland spiller en stor rolle i konflikten. Som et resultat av at Russland pengestans denne helgen, mener han Ukraina settes i en vanskelig posisjon økonomisk.

Hør hele intervjuet om situasjonen i Ukraina her:

[audio:https://srib.no/wp-content/uploads/2014/02/Ukraina_intervju.mp3]

Usikker fremtid

Er Ukrainas problem EU, eller finnes det andre grunner for folk til å gjøre opprør mot regjeringen? Dette er spørsmålet som blir stilt klokken 18:00 i Teglverket på Kvarteret i kveld. Den Ukrainske professoren i politiske studier Mikhail Minakov er gjest, og vil kaste lys over hva som skjer i Ukraina akkurat nå.

Anbefalte artikler