Ungpikealarm: The Main Level

This content has been archived. It may no longer be relevant

Merk deg navnet først som sist: for The Main Level kan fort bli Norges neste musikalske “utenlandseksport”. For det fremadstormende bandet bestående av Laurent (20), Sander (18) og Alex (20) er så absolutt i vinden om dagen.

Videre skolegang er foreløpig skrinlagt, og nå har de i halvannet år samarbeidet i lag, innledningsvis rundt coverlåter på YouTube av mer kjente artister. Nå stiller de med egne låter og er klar for å erobre verden, men først erobret de lytterne i studio hos Studentmorgen.

Røde roser

Selv om de er unge, så er de ikke nye i bransjen. Gjennom coverlåter og sosiale medier har de allerede fått spredd sitt kall til mange ungpikehjerter rundt i verden, og burde dermed ha god selvtillit å bygge videre på. Ikke overraskende har de etterhvert også blitt vandt til omtale fra ulike medier.

Derfor ville vi gå litt i dybden på bandet: er alt bare rosenrødt og idyll i et band i medgang? Følger det ikke med intriger, maktkamp og uenigheter om veien videre?

– Vi har ikke noe kontroverser å fortelle deg om. Det er veldig mye røde roser, sier Sander.

Uavhengig om det gir et politisk korrekt eller ærlig svar, så kan man ikke unngå å bli litt betatt av de lokale sjarmørene.

For noen måneder siden slapp de sin første egne musikkvideo “Blackout“, og nå er de aktuelle med deres nye låt “Go Go With You“. Assosiasjoner kan fort gå mot One Direction, men The Main Level søker etter å skape noe eget.

– Vi vil helst gjøre vår egen greie, og vi vil at folk skal kjenne oss igjen for at vi er The Main Level. Men absolutt; vi digger One Direction, og de er flinke gutter og ser bra ut hele gjengen, sier Laurent.

Lytt til første del av intervjuet her:

Mainers

Gjennom sin fengende popmusikk har The Main Level opparbeidet seg en stadig voksende fanskare både her hjemme, men også internasjonalt. Er du blant bandets ivrige fans, så er du antagelig en av mange “Mainers” der ute.

Guttene kan fortelle at de har en stor fanbase i Brasil og Sør-Amerika, og at de også er på god vei til å bli “big in Japan”. På hjemmebane i Norge får de også jentene til å hyle. Ivrig deling av effekter fra fans og flere jenter på nippet til ekstatisk gråt sto sentralt da The Main Level nylig spilte under Potetfestivalen på Hadeland.

Og hva syntes guttene i The Main Level om det?

– Er ikke det veldig kjekt da? Jo, det er kjekt, gliser guttene.

Lytt til andre del av intervjuet og hør The Main Level synge her:

 

Skyhøye ambisjoner

Når vi spør bandet hvilke ambisjoner de har for fremtiden svarer Laurent med et lite glimt:

– The sky is the limit.

Det er ingen tvil om at guttene sikter høyt, og alle kurver ser ut til å peke oppover. På det tidspunktet vi hanket inn disse kjekkasene hadde deres seneste musikkvideo 5000 visninger, nå noen dager senere holder telleapparatet på å bikke 100 000. De leker med tanken av å klarte til topps på Billboard Top 100 en dag.

– Planene fremover er å spille inn flere låter til et kommende album som slippes i februar-mars, uten å si noe helt sikkert. Og så skal vi kanskje en liten tur innom Los Angeles for å spille inn vokal og muligens musikkvideo, avslører Laurent.

Det er absolutt verdt å følge de sukkersøte guttene i The Main Level i tiden som kommer, og det kan bekreftes at tre nye Mainers ble født i Studentmorgen.

Se og hør The Main Level fremføre cover av One Direction live i studio her:

 

 

Anbefalte artikler